Δεν υπήρξε δεύτερη συνάντηση μεταξύ Τραμπ-Πούτιν στη σύνοδο G20, διευκρινίζει μετά τον σάλο ο Λευκός Οίκος




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν “απλώς μια σύντομη συνομιλία”, και όχι “δεύτερη συνάντηση”, στο τέλος ενός δείπνου με ηγέτες χωρών μελών της Ομάδας των 20 (G20) στη Γερμανία στις αρχές του μήνα, δήλωσε αξιωματούχου του Λευκού Οίκου χθες.

Οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν τον Ρώσο διερμηνέα του Πούτιν για τη συνομιλία τους γιατί ο αμερικανός διερμηνέας δεν μιλά ρωσικά, πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει πως ο Τραμπ και ο Πούτιν είχαν και δεύτερη συνάντηση η οποία δεν είχε γνωστοποιηθεί στα μμε, χωρίς να αποκαλύπτει πόσο διάρκεσε η συνάντηση ή τί θέμα συζητήθηκε.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια δεύτερη, μη δημοσιοποιημένη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20) στη Γερμανία τον Ιούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες.

Στην πρώτη τους συνάντηση στις 7 Ιουλίου, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για δύο ώρες. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Πούτιν αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι κατεύθυνε τις προσπάθειες άσκησης επιρροής στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ανακοίνωσε πόσο διάρκεσε η δεύτερη συνάντηση, ή ποιό ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης.

19/07/2017 03:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: