Ανακοινώνει ότι θα κάνει …ανακοίνωση το καθεστώς της Β. Κορέας! Απογοήτευση στον Νότο




Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι θα κάνει σήμερα μία σημαντική ανακοίνωση στις 15:30 (τοπική ώρα) σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην δοκιμαστική εκτόξευση εντός μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικού πυραύλου, με τροχιά προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, αναλύουν τα στοιχεία της νέας πυραυλικής εκτόξευσης που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, με την πιθανότητα ο πύραυλος να ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).

Ο Μουν δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ, ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος για την πραγματοποίηση από την Βόρεια Κορέα της εκτόξευσης αυτής, λίγες μόνο ημέρες μετά το κάλεσμα που απηύθυναν ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγιάνγκ για αυτοσυγκράτηση.

Ο Νοτιοκορέατης πρόεδρος πρόσθεσε ότι καταδικάζει την πυραυλική εκτόξευση που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αγνοώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις.

04/07/2017 07:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σεούλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: