Θέσεις της τελευταίας δεκαετίας “ξέθαψε” ο Τσαβούσογλου, κατήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς




Άδειασε την πρόταση του ομολόγου του, υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της χώρας του, της τελευταίας δεκαετίας.

“Νομίζουν ότι είναι καινούργιες”, τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: “Αλλά όπως ξέρετε είμαστε μελετηροί άνθρωποι και έχουμε εντοπίσει ακριβώς ποια πράγματα και από πότε επαναλαμβάνονται ως καινούργια”.

Στη δήλωση του, ο κ. Κοτζιάς είπε:

Με βάση τα τρία ερωτήματα  Φέλντμαν απαντήσαμε. Εγώ στάθηκα πάρα πολύ στο να εξηγήσω ότι οι δύο συνθήκες που υπήρχαν, των εγγυήσεων και των συμμαχιών, ουδέποτε ουσιαστικά εφαρμόστηκαν, τις παραβίασε η Τουρκία από όλες τις πλευρές, και κατά συνεπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και μείνανε εκτός οποιασδήποτε πρακτικής.

-Από τουρκικής πλευράς ακούσατε κάτι καινούργιο σήμερα; ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε:
Όλοι λένε ότι μπορεί αύριο ίσως να μας πει κάτι καινούργιο. Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν θέσεις που είχανε πει την τελευταία δεκαετία και νομίζουν ότι είναι καινούργιες, αλλά όπως ξέρετε είμαστε μελετηροί άνθρωποι και έχουμε εντοπίσει ακριβώς ποια πράγματα και από πότε επαναλαμβάνονται ως καινούργια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: