Συγχαρητήρια Μέρκελ σε Μακρόν για την επικράτηση στον α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών




“Ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις”, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών στη Γαλλία η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε συγχαρητήρια δήλωση της στο twitter της προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συνεχάρη τον Μακρόν για την νίκη του κόμματός του στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθη χθες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Εμμανουέλ Μακρόν για τη μεγάλη επιτυχία του κόμματός του».

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών, καταδεικνύουν ότι το κόμμα του Μακρόν είναι πια έτοιμο και ισχυρό να επικρατήσει επί των παραδοσιακών κομμάτων της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας μια μεγάλη πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να προωθήσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες θέλει να προβεί.

Το προεδρικό κόμμα Republique en Marche και το συνεργαζόμενο με αυτό, κόμμα του MODEM κατέλαβαν με διαφορά την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με 32,32% των ψήφων. Ακολουθούν η δεξιά συμμαχία των Ρεπουμπλικάνων LR-UDI-DVD με 21,56% και το Εθνικό Μέτωπο με 13,20%, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα στις 02:30 (ώρα Κύπρου).

Η Ανυπότακτη Γαλλία και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα συγκέντρωσαν 13,74% των ψήφων και η αριστερά του Σοσιαλιστικού Κόμματος PS-PRG-DVG 9,51%.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου.

12/06/2017 11:42 ΚΥΠΕ – Reuters – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: