Ψέμα ότι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Νίκου Κοτζιά




Σήμερα το απόγευμα υπήρξε φημολογία, σύμφωνα με την οποία εκδηλώθηκε σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των αντιπροσωπείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας στο Κρανς Μοντάνα.

Διπλωματικοί κύκλοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι τίποτε τέτοιο δεν συνέβη. Εκτιμάται, αντίθετα ότι πρόκειται για διαρροές προερχόμενες από την τουρκική πλευρά και από το κατοχικό καθεστώς του Μουσταφά Ακιντζί, και για φτηνά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που στόχο έχουν να κρύψουν την παντελή έλλειψη ουσιαστικών θέσεων και προτάσεων εκ μέρους της Αγκυρας. Η Τουρκία έχει, μέχρι της στιγμής, άδεια χέρια.

Ένα ακόμη «επεισόδιο» στην άκρως προβληματική, πρόχειρη και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, διοργάνωση της Διάσκεψης είναι ότι ο Έσπεν Μπάρθ Αϊντα είπε το απόγευμα ότι το «έγγραφό» του (κείμενο – πλαίσιο – οδηγός για τη Διάσκεψη) υπάρχει. Χτες, βέβαια, είχε πει πως αποσύρθηκε. Μετά την απογευματινή δήλωσή του, στο δεύτερο μέρος των εργασιών της ημέρας, το απόγευμα (6-8μμ), ο Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εγκάλεσε σε πολύ υψηλούς τόνους τον κ. Αϊντα, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη δήλωσή του και να ξανα-πει ότι έγγραφο δεν υπάρχει.

Τα παραπάνω είναι πολύ προβληματικά για τη διαδικασία. Η Τουρκία σαμποτάρει τα πάντα και ο κ. Άιντα βοηθά την Τουρκία για να αποδοθούν οι ευθύνες για το πιθανό αδιέξοδο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: