Bλέπει συμφωνία για Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup o Σόιμπλε, αλλά δε μιλά για χρέος




Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σήμερα πως είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα, ένα βήμα που θα αποδεσμεύσει περισσότερα δάνεια για την Αθήνα.

«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε θέλει το Brexit να προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά για όλους

Η Γερμανία χρειάζεται μια λύση για τη σχεδιαζόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που να προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά για όλους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θέλουμε μια λύση που να προκαλεί την ελάχιστη δυνατή ζημιά και τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Σόιμπλε σε ομιλία του στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο θα παραμείνει σημαντικό σημείο της χρηματοπιστωτικής αγοράς για την Ευρώπη μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλεί την ΕΚΤ να αλλάξει σύντομα την πολιτική της

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται να εξέλθει της τρέχουσας νομισματικής της πολιτικής «εγκαίρως», προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου.

«Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές ενθάρρυνε την αδικαιολόγητη ανάληψη κινδύνων, την πολιτική εφησυχασμού, την κακή κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», ανέφερε ο Σόιμπλε σε ομιλία του.

«Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και η ΕΚΤ έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο ανακοινωθέν της με ένα τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποδεικνύει μια παρόμοια κατεύθυνση.

13/06/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: