Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για την τριμερή της Νέας Υόρκης




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει το απόγευμα τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το βράδυ.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έχει οριστεί για τις έξι και μισή το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κατοχικός ηγέτης έχουν προσκληθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών από τον ΓΓ του ΟΗΕ για να συζητήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την πορεία προς τα εμπρός. Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ότι η ελπίδα είναι πως θα υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες και ιδιαίτερα σε σχέση με το ενδεχόμενο επιστροφής στη Γενεύη σύντομα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες βράδυ πως αν δεν υπάρξει παραλογισμός ή άρνηση να συζητηθεί ουσία του θέματος των εγγυήσεων, μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές να είμαστε όλοι στη Γενεύη.

Χθες εξάλλου ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο κατοχικός ηγέτης σε κοινή συνέντευξη στα κατεχόμενα δήλωσαν πως στόχος, επιθυμία και προσδοκία είναι στη Νέα Υόρκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να προσέλθει «χωρίς προϋποθέσεις», προσθέτοντας ότι είναι κοινή θέση της τ/κ πλευράς, ακόμα και της αντιπολίτευσης, αλλά και της Τουρκίας, ότι είναι έτοιμοι να μεταβούν στη Γενεύη για τη συνέχιση της Διάσκεψης της Κύπρου, και να συζητήσουν όλα τα θέματα στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και της ανακοίνωσης της 12ης Ιανουαρίου 2017.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: