Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται σήμερα με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο




Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα έχει σήμερα συνάντηση με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ και στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του στάσιμου νομοθετικού έργου της κυβέρνησής του, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Λίντσεϊ Γουόλτερς.

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει να ενεργοποιήσει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Τραμπ, το οποίο παραμένει στάσιμο από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντών του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Η ψήφιση των μεταρρυθμίσεων στο πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας δρομολογούνται για μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου τα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου να μπορούν ν’ ασχοληθούν με το νομοσχέδιο για την μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση από την αργία για την Ημέρα της Εργασίας (4 Σεπτεμβρίου) και μετά, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης.

Η ψηφοφορία στην Γερουσία για την κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) προγραμματίζεται να διεξαχθεί πριν από τις θερινές διακοπές του Αυγούστου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Νομοθετικών Ζητημάτων του Λευκού Οίκου, Μαρκ Σορτ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ανάλογο νομοσχέδιο τον Μάιο.

“Διεξάγονται πολλές συζητήσεις με τους κοινοβουλευτικούς. Νομίζω ότι το κείμενο του προσχεδίου του νομοσχεδίου είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σορτ.

Αμέσως μετά, το Κογκρέσο θα στρέψει τη νομοθετική προσοχή του στην μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, τον Σεπτέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί αύξηση του
δημοσιονομικού ελλείμματος, ο Σορτ ξεκαθάρισε ότι η μείωση της φορολογίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα. “Το νομοσχέδιο επιθυμούμε να είναι ουδέτερο ως προς τα εισοδήματα, ενώ υποστηρίζουμε την φορολογική μεταρρύθμιση. Ωστόσο, νομίζουμε ότι η μείωση της φορολογίας θα είναι το πιο αποφασιστικό βήμα για την οικονομία,” τόνισε ο Σορτ.

06/06/2017 10:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσιγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: