Πόσο γραφικός αυτός ο Άιντα πια… Φόρεσε το κυπριακό γιλέκο και “χόρεψε” παραδοσιακούς χορούς!




Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, φόρεσε την κυπριακή στολή χθες και χόρεψε μαζί με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στη νεκρή ζώνη στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας. Ήταν μία κίνηση που προκάλεσε γέλιο, αλλά και προβληματισμό, καθώς νομίζει πως με τέτοιες κινήσεις θα καλύψει όσα προσφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην κατοχική δύναμη Τουρκία.

Ο Άιντα πήγε στη Λήδρας, φόρεσε το γιλέκο της παραδοσιακής κυπριακής στολής και χόρεψε στους ήχους των παραδοσιακών τραγουδιών.

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε μιλώντας στο κόσμο χαρακτήρισε την παρούσα φάση στο κυπριακό, εξαιρετικά σημαντική.

Χθες και προχθές είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διάσκεψης που θα αρχίσει στις 18 Ιουνίου στο θέρετρο Γκραν Μοντάνα στην Ελβετία.

Αναφέρθηκε στην δέσμευση και των δύο ηγετών για λύση του Κυπριακού και όπως είπε, «τώρα δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο», ώστε οι ευαισθησίες της κάθε πλευράς να γίνουν σεβαστές.

Όπως είπε ο Άιντε, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δουν τη διάσκεψη στην Ελβετία ως το τελικό παιχνίδι επειδή και οι δύο πλευρές λένε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που μπορούμε να κάνουμε μόνο στο τέλος.

«Λοιπόν, καλωσορίσατε στο τέλος, όχι με την αρνητική έννοια, αλλά αυτή είναι η ώρα να το κάνετε αυτό. Αυτό είναι ακριβώς τι συζητάω με τους ηγέτες και λέω με χαρά ότι επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι και η δική τους κατανόηση», είπε ακόμα ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: