«Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα» στο Μουσείο Μπενάκη: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη




«Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση είναι μια ανασκόπηση της ζωής και του έργου του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του Τζον Κράξτον (John Craxton) και του Πάτρικ Λη Φέρμορ (Patrick Leigh Fermor), παρουσιάζοντας (μέσα από τη ζωγραφική του Γκίκα και του Κράξτον και τα κείμενα του Λη Φέρμορ) τις καλλιτεχνικές τους εξερευνήσεις, με πηγές έμπνευσης την Ύδρα, την Καρδαμύλη, την Κρήτη και την Κέρκυρα.

Την έκθεση συνοδεύει ομότιτλη έκδοση υπό την ευθύνη της ιστορικού τέχνης Εβίτας Αράπογλου. Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα της ίδιας και των τριών άλλων επιμελητών της έκθεσης, που είναι οι Ίαν Κόλινς, Μάικλ Λουέλιν Σμιθ (Ian Collins, Michael Llewellyn-Smith) και Ιωάννα Μωραΐτη. Την έκθεση διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη, που ανέλαβε και την έκδοση, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Craxton Estate.

Μιλώντας, νωρίτερα το μεσημέρι, για την έκθεση και το βιβλίο, η διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ, παρατήρησε: «Είναι μια έκθεση που χτίστηκε μέσα από πνεύμα αλληλοκατανόησης, εκτίμησης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ προσώπων και φορέων, παράγοντας τις αξίες αυτές.

B.Xατζηβασιλείου , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: