Ανακοινώθηκε η ατζέντα συζητήσεων για brexit μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών




Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν, και ο Ντάιβιντ Ντέιβις, Υπουργός Εξωτερικών για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνησαν χθες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις βάσει του άρθρου 50 τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, μετά από προπαρασκευαστικές “συνομιλίες για συνομιλίες” αυτή την εβδομάδα σε επίπεδο λειτουργών μεταξύ Κομισιόν και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο την επόμενη εβδομάδα θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών, τον οικονομικό διακανονισμό, τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και άλλα θέματα διαχωρισμού, ως μέρος της ακολουθούμενης προσέγγισης των συνομιλιών.

Και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τη δομή των διαπραγματεύσεων και τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τους επόμενους μήνες.

Η Κομισιόν έχει ήδη παράσχει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα έγγραφα θέσης σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών και τη χρηματοοικονομική διευθέτηση και δημοσίευσε και τα δύο κείμενα τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, σύμφωνα με την πολιτική διαφάνειας της Κομισιόν.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων γίνει στις Βρυξέλλες και θα αποτελέσει ένα μονοήμερο γεγονός που θα ξεκινήσει από τις 11 π.μ. και τελειώσει το απόγευμα με κοινή συνέντευξη τύπου από τους δύο διαπραγματευτές.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Λουξεμβούργο/ Λουξεμβούργο 16/06/2017 16:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: