Το Πεντάγωνο θα μελετήσει προσεκτικά το ρωσικό σχέδιο για ζώνες αποκλιμάκωσης στην Συρία




Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μελετήσουν προσκετικά το σχέδιο που πρότεινε η Ρωσία για την δημιουργία “ζωνών αποκλιμάκωσης” στην Συρία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Τζέιμς Μάτις κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κοπεγχάγη, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο το Associated Press.

“Θα μελετήσουμε τις προτάσεις και θα δούμε,αν μπορεί το σχέδιο να λειτουργήσει” φέρεται να είπε ο αμερικανός υπουργός Αμύνης, υπογραμμίζοντας ότι για χάρη του λαού της Συρίας οι ΗΠΑ οφείλουν τουλάχιστον να “μελετήσουν πολύ προσεκτικά” το προτεινόμενο σχέδιο. Ο Μάτις προσέθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου επισήμανε επίσης, παρότι μέχρι στιγμής η διαμόρφωση των συνόρων στις ζώνες βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, η γενική του χωροδιάταξη είναι ευκρινής.

Παράλληλα όμως, όπως εκτιμά το πρακτορείο Tass, η Ουάσιγκτον δεν είναι βέβαιη για το πώς το σχέδιο αυτό θα συμβάλει στον πόλεμο που διεξάγει η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά της τρομοκαρτικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, αφού ο Τζέιμς Μάτις διερωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά:” Ποιός εγγυάται , ότι οι ζώνες αυτές είναι ασφαλείς;Ποιός θα το υπογράψει αυτό; Ποιός συγκεκριμένα πρέπει να μείνει εκτός των ορίων τους;”.

http://mignatiou.com/2017/05/i-rosia-zita-apo-sa-oie-na-stirixi-tin-dimiourgia-zonon-apoklimakosis-stin-siria/

08/05/2017 16:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tass
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: