Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να εκβιάζει τον κυπριακό λαό, λέει η Ελένη Θεοχάρους




“Ο κύριος Γκουτέρες συνεχίζει εκβιασμούς οι οποίοι έχουν αρχίσει πανταχόθεν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και εναντίον του κυπριακού λαού, για την εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη σε ανακοίνωσή του.

“Εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως εξακολουθεί να ισχύει εκείνο το χρονοδιάγραμμα, που κατά τη δική μας εκτίμηση, έχει συμφωνηθεί στην Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αν δηλαδή η καταληκτική ημερομηνία είναι η μέρα κατά την οποία η Τουρκία θα επιτεθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία όταν επιχειρήσει να κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της χώρας, και αν αυτή η υπόθεση με την αποχώρηση της UNFICYP από την Κύπρο εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο”.

Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Ο κύριος Γκουτέρες δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκβιάζει την Κυπριακή Δημοκρατία με καταληκτικές ημερομηνίες και κυρίως με τον εκβιασμό ότι θα αποχωρήσει η ειρηνευτική δύναμη, γιατί έχουν τελειώσει τα χρήματα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/05/2017 15:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: