Μια περίεργη σύμπτωση: H Γιουβέντους από το 1989 κάθε 7 χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης:




Η Γιουβέντους βρίσκεται στο τελικό του Champions League, διεκδικώντας για ένατη φορά το κορυφαίο ευρωπαικό τρόπαιο.  Από τους  προηγούμενους οκτώ τελικούς, έχασε έξι και κέρδισε δύο. Το τελευταίο, το 1996 ήταν εναντίον του Αγιαξ πριν από 21 χρόνια, μετά τη νίκη στα  πέναλτι. 

Υπάρχει μία περίεργη σύμπτωση που δίνει δικαίωμα για χαμόγελα στην Γιουβέντους, αφού κάθε επτά χρόνια μία ιταλική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μετά το 1996, ακολούθησε η Μίλαν το 2003, στο Μάντσεστερ, νικώντας στα πέναλτι την Γιουβέντους, επτά χρόνια αργότερα, το 2010 η Ιντερ νικώντας στον τελικό τη Μπάγερν με δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο στη Βαρκελώνη. Πριν το 1996, είχε προηγηθεί ο τίτλος της Μίλαν, το 1989 απέναντι την Στεάουα Βουκουρεστίου. Η επόμενη πρόκληση βρίσκεται στο Κάρντιφ 2017.

Οι 25 ημέρες της Γιουβέντους για το treble

Η Γιουβέντους, μέσα στις επόμενες 25 ημέρες μπορεί να φτάσει στο μαγικό treble. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, θα μπορούσε να γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος την Κυριακή στη Ρώμη, ενώ τρεις ημέρες αργότερα (17 Μαΐου), θα παίξει στον τελικό του Coppa Italia εναντίον της Λάτσιο. Φυσικά, ξεπερνώντας χθες το εμπόδιο της Μονακό, προετοιμάζεται για τον τελικό του Κάρντιφ. Την τελευταία, αλλά με μεγάλη διαφορά την πιο σημαντική πράξη της σεζόν.
Προτού όμως πάει να παίξει το Champions League, η Γιουβέντους θα πρέπει να κλείσει τη συζήτηση στη Serie A. Της αρκεί ένας μόλις βαθμός το βράδυ της Κυριακής στο Olimpico εναντίον της Ρόμα, ή, σε περίπτωση ήττας, τρεις σε ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια με την Κροτόνε (21 Μαίου) και Μπολόνια (28 Μαΐου). Στο μεταξύ, θα υπάρξει o τελικός, πάντα στο Olimpico εναντίον  της Λάτσιο (17.05).
Από απόψε το βράδι η «ισόβια» πρωταθλήτρια Ιταλίας, θα γνωρίζει ποια θα είναι η αντίπαλός της στον τελικό του  «Millennium Stadium». Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι  66.000 θέσεις και η Uefa θα πρέπει να διαθέσει 41.500 , αφού τα υπόλοιπα θα κατανεμηθούν μεταξύ των χορηγών, προσκεκλημένων. Οι δύο ομάδες θα πάρουν από 18.000 εισιτήρια, ενώ 5.000 θα είναι διαθέσιμα σε  Ουαλούς.

Αντώνης Βαζογιάννης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: