Κλάδος ελαίας Ερντογάν στην ΕΕ; Θέλει συνέχιση ενταξιακής διαδικασίας τώρα ο σουλτάνος




“Επιθυμούμε να συνεχίσουμε την ενταξιακή διαδικασία της χώρας μας με την ΕΕ στο πλαίσιο του σεβασμού, της ισότητας και της αντίληψης win- win”, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι “ο Τούρκος Πρόεδρος προσφέρει κλάδο ελαίας στην ΕΕ”.

Σε γραπτή του ανακοίνωση με αφορμή την ημέρα της ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι η συνεργασία που αναπτύχθηκε με την ΕΕ σε μια περίοδο που η κρίση των προσφύγων είναι στην κορυφή, αυτή η αντίληψη αποτελεί το πιο απτό παράδειγμα. “Η ευχή μας είναι να προχωρήσει η συνεργασία μας με την ΕΕ στον τομέα των προσφύγων, την οικονομία, την ενέργεια, την τελωνειακή ένωση, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”, αναφέρει.

Ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μέρος της ιστορίας, της γεωγραφίας και του πολιτισμού της Ευρώπης και βλέπει ως στρατηγικό στόχο της ενταξιακή της πορεία.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρει ωστόσο ότι “δυστυχώς στην ήπειρο διαδίδονται συνεχώς κοινωνικές ασθένειες όπως οι διακρίσεις, ο πολιτιστικός ρατσισμός, η έχθρα εναντίον των ξένων και του ισλαμισμού”, προσθέτοντας ότι όσο περνά ο καιρός η αύξηση των ποσοστών των ακροδεξιών κομμάτων παίρνουν αιχμάλωτη την κοινωνικοπολιτική ζωή της Ευρώπης, ενώ πολλά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης που εναντιώνονται σε αυτά τα ρεύματα μένουν σιωπηλά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι αυτού του είδους οι πολιτικές στην Ευρώπη δηλητηριάζουν και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

http://mignatiou.com/2017/05/sinechizi-tis-proklisis-i-agkira-nea-tourkiki-navtex-apoklii-pliros-to-kastelorizo/

http://mignatiou.com/2017/05/i-wikipedia-prosefige-sto-sintagmatiko-dikastirio-gia-ton-apoklismo-tis-stin-tourkia/

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 09/05/2017 17:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: