Η ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν αλλοδαπούς προς Ευρώπη




Η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, εξάρθρωσε δυο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες διακινούσαν αλλοδαπούς από την Ελλάδα προς την Ιταλία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε την 1η και 2α Μαΐου σε Αττική, Κατερίνη και Προμαχώνα και συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, τρεις Έλληνες, 12 Ιρακινοί, ένας Ιρανός και ένας Πολωνός. Τέσσερα ακόμη μέλη των δύο συμμοριών βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές, 3 διαφεύγουν την σύλληψη και τρεις δεν έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί.

Το κουβάρι για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων άρχισε να ξετυλίγεται, όταν  εντοπίστηκε στον Προμαχώνα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένα από τα μέλη της οργάνωσης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν, σε ειδικές διαμορφωμένες κρύπτες, στην καμπίνα και στο ντεπόζιτο καυσίμων, πέντε αλλοδαποί, τη διακίνηση των οποίων είχε προγραμματίσει η μια από τις εγκληματικές οργανώσεις, με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο εγκληματικών οργανώσεων, με κοινά χαρακτηριστικά και μεθοδολογία δράσης, που συνεργάζονταν μεταξύ τους μέσω τεσσάρων κοινών μελών.

Οι δύο ομάδες συστήθηκαν τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2017 και αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου αλλοδαπών από το ελληνικό έδαφος, με προορισμό την Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη, μέσω των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Μάλιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών επεδίωξαν τη διακίνηση τουλάχιστον εκατό αλλοδαπών, προσδοκώντας κέρδη που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ 06/05/2017 08:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: