Taekwondo girl η Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα: Και μόντελιγκ και εγκληματολόγος στη Νομική




Λαμπερή, πεισματάρα, δυναμική αλλά πάνω απ` όλα προσηλωμένη στους στόχους που έχει θέσει, η Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα, είναι ένα κορίτσι που κλέβει την παράσταση σε οτιδήποτε κι αν έχει επιλέξει να κάνει στη ζωή της.

Από το χώρο του ταεκβοντό και την ευρωπαϊκή πρωτιά στην Βουλγαρία, το χώρο του μόντελινγκ και την ανάδειξή της στο πιο υποσχόμενο νέο πρόσωπο της Ευρώπης για το 2014 έως τη Νομική και τον κλάδο της εγκληματολογίας στον οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί σε λίγους μήνες από σήμερα, αφού ήδη διανύει τις τελευταίες ημέρες του μαθητικού της βίου. 

Η καλλίγραμμη αθλήτρια του Αίαντα Αγ. Δημητρίου, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο Sport, για το μετάλλιο στη Σόφια πριν από μερικές ημέρες, το Presidents Cup της Αθήνας, τα φοιτητικά της σχέδια, την ενασχόλησή της τα τελευταία χρόνια με το χώρο του μόντελινγκ, αλλά και τον… Survivor-μάνατζερ της, Λάμπρο Χούτο, με τον οποίο συνεργάζεται από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η συνέντευξη της Δεσύλλα στου ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ΠS:
ΕΡ: Ένα χρόνο μετά την 3η θέση στο Γκρόζνι, ήρθε και το χρυσό μετάλλιο… Ποια είναι τα συναισθήματά σου;
«Φρόντισα ώστε το πάθημα του Γκρόζνι να μου γίνει μάθημα στην Βουλγαρία. Και στις δύο περιπτώσεις, η κατηγορία μου ήταν δύσκολη. Όμως αυτή τη φορά το πίστευα από την αρχή ότι μπορώ να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Ερχόμενη στη Σόφια, είχα πεισμώσει για πολλά πράγματα και ένοιωθα ασυγκράτητη. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλός σε όλους τους αγώνες, όμως φρόντισα να αντιμετωπίσω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Προσπάθησα να αποβάλω το όποιο άγχος είχα…».

ΕΡ: …άγχος που φαντάζομαι ότι πολλαπλασιάστηκε τη στιγμή που βρέθηκες να αγωνίζεσαι στον τελικό και μάλιστα σε ένα υπερυψωμένο τερέν;
«Εκεί το άγχος μου εκτοξεύτηκε. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε ένα τερέν υπερυψωμένο. Όμως φρόντισα να το αποβάλω, φέρνοντας στο μυαλό μου άλλα πράγματα. Όπως τη δόξα ενός χρυσού μεταλλίου, το πόσο υπερήφανους θα έκανα τους γονείς μου, τον προπονητή μου, το πόσο υπερήφανους θα έκανα τους Έλληνες. Στην αποβολή του άγχος με βοήθησε και η ελληνική κερκίδα, η οποία καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν στο πλευρό μου και τους ευχαριστώ θερμά γι` αυτό».

ΕΡ: Οι γονείς σου ήταν δίπλα σου και σε αυτή τη διοργάνωση;
«Παρακολούθησαν τις προσπάθειές μου μέσω live streaming, αφού δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μου. Ξέρω ότι μου έστελναν όλη τη θετική τους ενέργεια, όπως άλλωστε κάνουν πάντα. Ξέρω που με αγαπούν και θέλουν να με βλέπουν ψηλά σε κάθε διοργάνωση. Κι εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να τους αποζημιώνω σε κάθε ευκαιρία».

ΕΡ: Πως ένοιωσες όταν άκουσες την εθνική μας ύμνο, με αφορμή το δικό σου χρυσό μετάλλιο;
«Μοναδικά. Απερίγραπτα. Ένοιωθα ότι σήκωνα στις πλάτες μου όλους τους Έλληνες. Ένοιωθα πως έκανα υπερήφανη τη χώρα μου, τους ανθρώπους μου. Ότι εξαργύρωνα μέρος των καθημερινών μου προπονήσεων. Ότι είχα πάρει τη ρεβάνς για όλα όσα είχαν συμβεί πέρυσι στο Γκρόζνι και τα οποία μου το είχαν στερήσει. Ήταν μια στιγμή που έψαχνα να ζήσω εδώ και πολλά χρόνια. Και επιτέλους τα κατάφερα».

Και τώρα Presidents Cup
Η Δεσύλλα θα συμμετέχει μαζί με άλλες 46 αθλήτριες στην κατηγορία των -62 κιλών του 2nd WTF Presidents Cup-Europe που θα γίνει 27-30 Απριλίου στην Αθήνα με στόχο την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΕΡ: Με τη ψυχολογία στα ύψη θα συμμετέχεις τώρα στο Presidents Cup της Αθήνας…
«Είναι μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, στην οποία κάθε αθλητής θα ήθελε τη διάκριση. Είναι μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές αλλά και τους Έλληνες φίλους του αθλητισμού, να δουν από κοντά μερικά από τα κορυφαία ονόματα του κόσμου στο άθλημα του ταεκβοντό. Νοιώθω τυχερή που μπορώ να είμαι μέρος αυτής της μοναδικής αγωνιστικής εμπειρίας. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως θα κάνω τα αδύνατα-δυνατά για να μπορέσω να βρεθώ ψηλά στην κατάταξη. Στόχος μου είναι η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ολυμπιακών Κατηγοριών του Μινσκ, κάτι που σαφώς είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο».

Η… εγκληματολόγος Δεσύλλα
Ενώ τα περισσότερα παιδιά που προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού, θα διάλεγαν τα ΤΕΦΑΑ για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, η Σταυρούλα Δεσύλλα, είναι αποφασισμένη να μπει στη Νομική και να ασχοληθεί με το κομμάτι της εγκληματολογίας…

ΕΡ: Σε επίπεδο σπουδών, δεδομένου ότι τώρα βρίσκεσαι στην τελευταία τάξη του Λυκείου, τι σκοπεύεις ν` ακολουθήσεις;
«Έχω εξασφαλίσει τα μόρια για να μπορώ να σπουδάσω αυτό που ήθελα πάντα: Νομική και συγκεκριμένα κλάδο εγκληματολογίας. Μου άρεσε από μικρή η ιδέα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο κομμάτι αυτής της επιστήμης…»

ΕΡ: … μια επιστήμης που θέλει διάβασμα καθημερινό απ` ότι καταλαβαίνω. Θα τα καταφέρεις να είσαι συνεπής σε όλες σου τις υποχρεώσεις;
«Ξέρω ότι θα περάσω πολλές ώρες πάνω στα βιβλία για να είμαι συνεπής με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τον οποίο διάλεξα. Όμως είμαι έτοιμη να σηκώσω μανίκια για να μπορέσω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρατήσω το ταεκβοντό, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κάποια διαστήματα που θα πρέπει να είμαι αποκλειστικά προσηλωμένη στη Νομική»

Μόντελινγκ… η τρίτη αγάπη!
Στις δύο αγάπες, το ταεκβοντό και τη Νομική, εδώ και μερικά χρόνια έχει προστεθεί μία ακόμα: το μόντελινγκ. Όταν ήταν 14 ετών, ένας φωτογράφος την ανακάλυψε τυχαία και η καριέρα δεν άργησε να έρθει. Βρίσκεται στο πρακτορείο VN Models, ενώ στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο υποσχόμενου νέου προσώπου στην Ευρώπη μέσω ενός διαγωνισμού που έγινε στην Ισπανία.

ΕΡ: Και ξαφνικά, τέσσερα χρόνια μετά την ενασχόλησή σου με το ταεκβοντό, ήρθε το μόντελινγκ…
«Η επαφή μου με το χώρο του μόντελινγκ ήταν καθαρά θέμα τύχης. Νοιώθω τυχερή που μπορώ να ασχολούμαι με το κομμάτι της ομορφιάς που με αντιπροσωπεύει. Όπως και νοιώθω τυχερή που βρίσκομαι σ` έναν χώρο που δεν θα ήταν υπερβολή να πω, ότι το νοιώθω σαν την οικογένειά μου. Με στηρίζει σε όλα. Χαίρεται με τη χαρά μου. Μου δίνει δύναμη σε κάθε αγώνα με τη θετική του σκέψη. Για μένα ο χώρος αυτός είναι η διασκέδασή μου…»

ΕΡ: … άρα δεν ισχύουν τα κακόβουλα ακούγονται κατά καιρούς για το χώρο του μόντελινγκ;
«Με το χέρι στην καρδιά μπορώ να πω πως όχι, δεν ισχύουν. Είναι ένας εργασιακός χώρος σαν όλους τους άλλους, λίγο περισσότερο φανταχτερός. Περνάω υπέροχα. Δεν μου έχει τύχει το παραμικρό πάνω στη δουλειά μου που να με κάνει να νοιώσω άβολα».

ΕΡ: Πόσες ώρες σου «κλέβει» το μόντελιγκ από τις προπονήσεις;
«Εξαρτάται από τα κάστινγκ. Την προηγούμενη εβδομάδα πριν από το Ευρωπαϊκό χρειάστηκε να ασχοληθώ αρκετές ώρες. Συμμετείχα στο Madwalk 2017, το οποίο τις προσεχείς ημέρες οι τηλεθεατές θα μπορούν να δουν στις τηλεοράσεις τους. Είναι γεγονός ότι λόγω και της ενασχόλησής μου με το ταεκβοντό και τις επιτυχίες που έρχονται μέσα από αυτό, είμαι πιο αναγνωρίσιμη και φυσικά έχω κάποιες προτάσεις περισσότερες σε σχέση με άλλες κοπέλες. Νοιώθω ευλογημένη που μπορώ να αντεπεξέρχομαι το ίδιο καλά και στα δύο κομμάτια της καθημερινότητάς μου. Είναι δύσκολο να ακροβατείς ανάμεσα στους δύο ρόλους, αλλά νομίζω ότι για την ώρα τα πάω περίφημα».

ΕΡ: Θα πρότεινες και σε συναθλήτριές σου, που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται στο μόντελινγκ, να μπουν στο χώρο;
«Ανεπιφύλακτα. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε όλο και περισσότερες αθλήτριες να ασχολούνται με το χώρο του μόντελινγκ. Οι αθλήτριες, ανεξάρτητα το σπορ που έχουν επιλέξει να κάνουν, δεν χάνουν τη θηλυκή υπόστασή τους και γι` αυτόν το λόγο έρχονται όλο και περισσότερες προτάσεις από Πρακτορεία».

O… Survivor-μάνατζερ της, Λάμπρος Χούτος
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, στη ζωή της Ιωάννας μπήκε ο μάνατζερ, Λάμπρος Χούτος, ο οποίος αυτόν τον καιρό βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο όπου συμμετέχει στο ελληνικό Survivor.

ΕΡ: Πως μπήκε ο Λάμπρος Χούτος στη ζωή σου;
«Η συνεργασία μας ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου. Η εταιρεία του (AirSoft Center), είναι χορηγός μου. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ο οποίος με στηρίζει παντού. Οικονομικά για να μπορέσω να πηγαίνω σε αγώνες. Είναι ένας άνθρωπος ήρεμος που σε κάθε περίσταση είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Το γεγονός ότι ήταν αθλητής, τον κάνει να αντιλαμβάνεται τις καθημερινές μου ανάγκες και την αγωνία μου για να βρίσκομαι στην κορυφή».

ΕΡ: Τον παρακολουθείς στο Survivor; 
«Φυσικά. Ακόμη κι όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, βλέπω τα επεισόδια μέσω YouTube. Δείχνει δύναμη, πάθος αλλά και ηρεμία, γεγονός που τον κάνει αγαπητό στον κόσμο. Μακάρι να γυρίσει με το έπαθλο από το παιχνίδι».

ΕΡ: Εκτός της εταιρείας του Χούτου, στο πλευρό σου έχεις την τύχη να βρίσκονται κι άλλοι χορηγοί…
«Είμαι τυχερή στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού δίπλα μου έχω και τα Ελληνικά Πετρέλαια που βοηθούν για να πετύχω τον στόχο που έχω θέσει. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων αθλητών που προσπαθούν μόνοι τους για να βγαίνουν στο εξωτερικό. Το αντιλαμβάνομαι πλήρως και γι` αυτό νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στις εταιρείες που βρίσκονται στο πλευρό μου».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: