43 νεκροί από την έκρηξη που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων, στα προάστια του Χαλεπίου




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγάκι σήμερα εναντίον αυτοκινητοπομπής λεωφορείων όπου επέβαιναν άνθρωποι που εγκατέλειπαν φιλοκυβερνητικές περιοχές, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν τραυματίες που υπέκυψαν στα τραύματά τους και εντοπίζουμε περισσότερους νεκρούς» επισήμανε η μκο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και έναν άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί από τη μκο.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 24 νεκρούς σε αυτήν την επίθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Βηρυτός, Lebanon

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από την έκρηξη που έγινε σε σημείο συνάντησης των λεωφορείων στα προάστια του Χαλεπίου.

Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.

Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua-Reuters
Δαμασκός, Syrian Arab Republic

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την είδηση της έκρηξης μεταδίδουν τόσο ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, όσο και ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε τουλάχιστον 16 νεκρούς κι ότι πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σήμερα εγκλωβιστεί μέσα και γύρω από το Χαλέπι, καθώς η εφαρμογή μιας συμφωνίας για την εκκένωση των κατοίκων δύο σιιτικών χωριών σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο περικυκλωμένες πόλεις κοντά στη Δαμασκό, έχει διακοπεί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το αναφερόμενο παρατηρητήριο γνωστοποιεί ότι η εφαρμογή της συμφωνίας ανταλλαγής καθυστερεί, καθώς οι αντάρτες που βρίσκονται σε μία από τις πόλεις (Ζαμπαντάνι) δεν έχουν ακόμη, ασφαλή διάδρομο διαφυγής για την αποχώρησή τους, από την πόλη.

15/04/2017 16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Χαλέπι, Syrian Arab Republic

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: