Ο Λαβρόφ διαψεύδει: Ο Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στις χθεσινές συνομιλίες στη Μόσχα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σήμερα, δεν έκανε καμία απειλή. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα θέματα στην ημερησία διάταξή μας», ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Είναι απλά ένα υποθετικό ζήτημα τι θα γίνει αν μια έρευνα αποδείξει την εμπλοκή των συριακών αρχών σε επιθέσεις με χημικά όπλα», συνέχισε. «Δεν θέλουμε να διαβάζουμε τον καφέ όπως αυτοί που ανακινούν υστερία απαιτώντας η Συρία να βομβαρδιστεί και να καταστραφεί. Μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόβαλαν τέτοιες απαιτήσεις μετά την αμερικανική επίθεση εναντίον μιας βάσης της συριακής αεροπορίας».

Η Ρωσία δεν θέλει να μπει σε «συναλλαγές για πολύ σοβαρά θέματα, όπως οι επιθέσεις με χημικά όπλα» και δεν προσπαθεί «να προστατεύσει κανέναν ή να στήσει επιθέσεις με τοξικές ουσίες», συνέχισε ο Λαβρόφ. «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, τους νόμους κάθε φυσιολογικής χώρας», συμπλήρωσε ο ρώσος ΥΠΕΞ σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ο Τραμπ επέστησε προσοχή σχετικά με την σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστησε την προσοχή χθες σχετικά με την σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα περιμένει να δει αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις με την Μόσχα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σημειώνοντας ότι θα ήταν θαυμάσιο …εάν το ΝΑΤΟ και η χώρα του μπορεί να τα πάει καλά με την Ρωσία.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα, που περιλάμβαναν μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν.

13/04/2017 03:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters, Sputnik
Ουάσινγκτον, United States
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: