Νέα στρατηγική για αντιμετώπιση τουρκικής προκλητικότητας ζητά ο Νικόλας Παπαδόπουλος




Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση, αναφορικά με τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.

“Είχαμε προειδοποιήσει ότι με τη ψήφιση του νόμου Ακιντζί, θα ενθαρρύνουμε και θα προκαλέσουμε περαιτέρω επεκτατικότητα, προκλητικότητα και επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας και δυστυχώς, αυτό διαπιστώνουμε σήμερα.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να εξηγήσει στο λαό, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την τούρκικη προκλητικότητα. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις και όπως όλα δείχνουν τις όλο και περισσότερο κλιμακούμενες παραβιάσεις της ΑΟΖ μας από το Μπαρμπαρός.

“Γιατί, η δική μας εκτίμηση και διαπίστωση είναι ότι η πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών, η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων, έχει αποτύχει, έχει αποθρασύνει την τουρκική αδιαλλαξία.

“Μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις τούρκικες επιδιώξεις, μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου στην ΑΟΖ μας.

“Μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος», καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/04/2017 14:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: