Η Ρόμολα Γκαράι για την τραυματική της εμπειρία στο βρετανικό «Dirty Dancing 2»




Στα 17 της χρόνια στη Ρόμολα Γκαράι δόθηκε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο σίκουελ της κλασικής ταινίας του 1987 «Dirty Dancing». Ωστόσο η Βρετανίδα ηθοποιός δεν έχει και πολύ καλές αναμνήσεις από την εμπειρία της αυτή.

Η 34χρονη πλέον ηθοποιός μιλώντας στην Guardian εξήγησε ότι μία γυναίκα παραγωγός σχολίασε τους μηρούς της, ενώ είπε και για το εσώρουχό της ότι «δεν είναι αρκετά καλό».

Η Γκαράι περιέγραψε ακόμα ότι «ζυγιζόταν κάθε μέρα με την επίβλεψη διαιτολόγου», ώστε να διατηρήσει όπως είπε «το βάρος σε χαμηλά επίπεδα» για να κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Dirty Dancing 2: Νύχτες στην Αβάνα».

«Για χρόνια ένιωθα ότι τα είχα θαλασσώσει. Όχι μόνο δεν άλλαξα τον τρόπο που αισθανόμουν το σώμα μου, αλλά ένιωθα ότι είχα αποτύχει, γιατί δεν είχα αντισταθεί, γιατί δεν είχα πει όχι. Υπέγραψα επεξεργασμένες φωτογραφίες και αισθάνθηκα πολύ άσχημα που επέτρεψα αυτό το… ψέμα», είπε.

«Κάποιος είπε ότι το μόνο που ήταν πειστικό σε όλη την ταινία ήταν η εμφάνιση της καθαρής δυστυχίας στα μάτια μου», πρόσθεσε η ηθοποιός και περιέγραψε την εμπειρία της ως «φεμινιστική επιφοίτηση».

Η Γκαράι παρότι που στα χρόνια της εφηβείας της ήταν μοντέλο, υποστηρίζει ότι κανείς δεν της είχε ζητήσει να χάσει βάρος μέχρι που ανέλαβε το ρόλο της Κέιτι Μίλερ με συμπρωταγωνιστή τον Μεξικανό ηθοποιό Ντιέγκο Λούνα στο ρόλο του Χαβιέ Σουάρεζ.

«Με την ταινία ήταν διαφορετικό, δεν είχε να κάνει μόνο το βάρος, είχε να κάνει με τον έλεγχο. Είναι μία βιομηχανία που έχει συγκεκριμένη ατζέντα σε ό,τι αφορά τη σχέση των γυναικών με την εικόνα τους στην μεγάλη οθόνη που τους κάνει να αισθάνονται ανεπαρκείς. Ποτέ δεν θα ξαναπήγαινα στο Χόλιγουντ».

Η 34χρονη μετά την εμπειρία της με την υποκριτική, σπούδασε στο πανεπιστήμιο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: