Η Μέρκελ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εργάζεται για λύση στο αυριανό Eurogroup




Με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup εργάζεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην Αθήνα (και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού), η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης, πιο συγκεκριμένα ότι εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Χθες πάντως ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι «δεν θα πάμε σε Συμβούλιο Κορυφής για το ελληνικό πρόγραμμα»,

Παράλληλα χθες ανακοινώθηκε η αναβολή της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης και δανειστών, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Αρχικά είχε εκφραστεί η ελπίδα ότι η τηλεδιάσκεψη θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικά
κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές δεν θα γίνει ούτε σήμερα.
Πάντως η Αθήνα είχε δημιουργήσει προσδοκίες για προκαταρκτική συμφωνία η οποία θα οδηγούσε σε επιστροφή των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα μετά το Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί για τη Μάλτα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νυχτερινές επαφές με κάποιους απ’ τους κορυφαίους δρώντες απόψε.

06/04/2017 12:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: