Έτοιμος για πυρηνικό πόλεμο ο Κιμ Ιλ Σουνγκ: «Θα ανταποδώσουμε» αν δεχθούμε επίθεση




Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να ανταποδώσει με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση με πυρηνικά όπλα, διεμήνυσε ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της ΛΔ Κορέας, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως το «πρόβλημα» του βορειοκορεατικού πυραυλικού και πυρηνικού προγράμματος θα «αντιμετωπιστεί».

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση με μια πυρηνική επίθεση», δήλωσε ο Τσε Ριόνγκ-χάε κατά τη διάρκεια μιας τελετής πριν από τη στρατιωτική παρέλαση για την 105η επέτειο από τη γέννηση του ηγέτη της ΛΔ Κορέας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια επιδεικνύονται για πρώτη φορά πριν από μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας επέδειξαν δημόσια σήμερα για πρώτη φορά βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύονται από υποβρύχια (SLBMs), λίγο πριν γίνει μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε νωρίτερα τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη «στρατιωτική υστερία» που θεωρεί ότι τις έχει καταλάβει και ότι θα αντιμετωπίσουν αντίποινα, την ώρα που μια αμερικανική ναυτική δύναμη, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου, συνεχίζει να πλέει προς την περιοχή και η Πιονγκγιάνγκ εορτάζει την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η βορειοκορεάτικη κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζονται οι πύραυλοι Pukkuksong-2 πάνω σε φορτηγά, που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση υπό το βλέμμα του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η επέτειος της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ είναι επίσημη αργία στη Βόρεια Κορέα, γνωστή ως η «Ημέρα του Ήλιου».

Αναλόγως των πωλήσεων εισιτηρίων θα διεξάγονται οι πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Κίνας, Air China προχώρησε στην ακύρωση μερικών πτήσεων προς την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, εξαιτίας χαμηλής ζήτησης των εισιτηρίων, ενώ δεν έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του, που απορρίπτει σχετικό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης CCTV.
Η κρατική κινεζική τηλεόραση είχε προηγούμενα μεταδώσει ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ αναστέλλονται επ’ αόριστον.
“Η Air China δεν σταμάτησε τις πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ, αλλά ακύρωσε προσωρινά μερικές πτήσεις με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις πωλήσεις των εισιτηρίων,” δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του τμήματος δημοσίων σχέσεων της εταιρίας. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πτήσεις θα διεξάγονται ανάλογα με τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

15/04/2017 07:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Σεούλ, Republic of Korea, Πεκίνο, China

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: