Ενδεδειγμένη και απόλυτα δικαιολογημένη είναι η ενέργεια Κοτζιά για Άιντα, αναφέρει το ΔΗΚΟ




Ενδεδειγμένη και απόλυτα δικαιολογημένη είναι η ενέργεια του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας τον Ειδικό Σύμβουλο του κ. Γκουτέρες για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, για προώθηση της απαράδεκτης τουρκικής αξίωσης για την εφαρμογή μετά τη λύση των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών και για τους τούρκους υπηκόους, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Η ενέργεια του κ. Κοτζιά επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει παραβιάσει σε πολλές περιπτώσεις τους όρους εντολής του και έχει λειτουργήσει ως κομιστής και υποστηριχτής των τουρκικών θέσεων, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και αλλού.

“Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος και να στηρίξει την ενέργεια του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

“Ελπίζουμε, ο κ. Αναστασιάδης να μη τηρήσει και πάλι στάση ανοχής έναντι του κ. Άιντα, όπως έπραξε ακόμα και πρόσφατα”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2017 13:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: