Οι Αμερικανοί δεν παίρνουν θέση για τις προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια: Ίσες αποστάσεις

File Photo: US Secretary of State Rex Tillerson (C) attends the annual Governors Dinner in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 26 February 2017. EPA, CHIP SOMODEVILLA, POOL (AFP OUT)
Την τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι η τελευταία προκαλεί αδιάντροπα σε όλα τα επίπεδα στο Αιγαίο, διατηρεί και η νέα αμερικανική κυβέρνηση, η οποία βαδίζει στα βήματα της προηγούμενης σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα εναντίον της χώρας μας.

Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην ιστοσελίδα μας και απάντησε στο βασικό ερώτημα για την αμερικανική θέση έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

Ο αξιωματούχος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μας είπε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα έχουμε δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία όλων των κρατών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λαμβάνουν θέση, όπως έχουν υποχρέωση, και δυστυχώς δεν τοποθετούνται με ισχυρό τρόπο εναντίον της Τουρκίας, η οποία απειλεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΘΗΝΑ: ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal