Η προειδοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στους συνδρομητές του: Τηρείστε τους κανόνες, διαφορετικά…




Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του, καλεί τους συνδρομητές του, που αποτελούν τα ελληνικά και κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, να τηρήσουν τους κανόνες που επιβλήθηκαν μέσω των συμβάσεων που υπέγραψαν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών δεν αναφέρουν την πηγή των ειδήσεων, που είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ πολλά ΜΜΕ κλέβουν τις ειδήσεις του πρακτορείου. Η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκίνησε μία προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να προστατεύσει το πρακτορείο από τις απαράδεκτες κλοπές, αλλά και να επιβάλει την συμπερίληψη της πηγής, όταν δημοσιεύονται οι ειδήσεις του.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί συνδρομητές,

σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε, βάσει της μεταξύ μας σύμβασης, να αναφέρετε ρητά και εντός παρένθεσης την προέλευση της είδησης, πχ ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters (για διεθνείς ειδήσεις) και ΑΠΕ-ΜΠΕ (για εσωτερικές ειδήσεις).

Η παρεχόμενη στους συνδρομητές μας υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ αφορά αποκλειστικά και μόνο το ΜΜΕ για το οποίο έχουμε συμβληθεί, και δεν επιτρέπεται η χρήση της από τρίτους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: