ΕΔΕΚ: Ο Ακιντζί βασίζεται στη μεροληπτική και φιλοτουρκική στάση του Άιντα




“Εάν ο κ. Ακιντζί επιθυμεί να καθοριστεί οδικός χάρτης για τις διαπραγματεύσεις, τότε θα πρέπει να καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες να περιλαμβάνουν κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Το αίτημα του Ακιντζί να αυξηθεί με τα ΗΕ η διπλωματία εκ του σύνεγγυς ώστε να δρουν βοηθητικά με γεφυρωτικές προτάσεις, είναι άρρηκτα δεμένη με τη μεροληπτική και φιλοτουρκική στάση που ακολουθεί ο κ. Άιντα, με την ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Σε ότι αφορά την αναφορά του κατοχικού ηγέτη στο άνοιγμα του οδοφράγματος στη Δερύνεια, να αναφέρουμε και πάλι την αντίθεσή της ΕΔΕΚ στην ενέργεια αυτή. Εκτιμούμε πως το εν λόγω οδόφραγμα θα χρησιμοποιηθεί ως μέσω διέλευσης τουριστών από την ελεύθερη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αυτό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

“Με αφορμή τα πιο πάνω, καλούμε ξανά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μείνει πιστός στις δημόσιες δηλώσεις του και να μην υπαναχωρήσει εκ νέου στις προκλητικές τουρκικές απαιτήσεις”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/03/2017 17:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: