Δεκαεπτά ελληνικά σπαθιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Νέων




Πολυπρόσωπη θα είναι η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών και Εφήβων, Νεανίδων που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 10 Απριλίου στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Συνολικά θα αγωνιστούν 17 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με στόχο τη διάκριση. Άλλωστε, στη γειτονική χώρα θα ταξιδέψουν η Δώρα Γκουντούρα που κατέκτησε πρόσφατα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Χρονικά (1 Απριλίου) θα αγωνιστούν πρώτα οι Νικ. Φραγκοζίδης, Παν. Κοντοειδής και Στεφ. Χατζόπουλος στη Σπάθη Εφήβων και η Ζωή Μοσχοπούλου στο Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων.Στις 2 Απριλίου θα συμμετάσχουν οι Καλ. Καλουτά, Δεσπ. Κωσταντακοπούλου και Ελένη Δήμκου στη Σπάθη Νεανίδων. Στις 3/4 οι Διον. Μπουγάτσος, Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκώγκος θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων, ενώ την ίδια ημέρα θα αγωνιστούν και οι Μαρ. Χαλδαίου και Μαρ. Πεδιαδιτάκη στο Ξίφος Ασκήσεων Νεανίδων. Στις 5 Απριλίου θα «ριχτούν στη μάχη» οι Νέοι Ανδρες και οι Νέες Γυναίκες και θα αγωνιστούν οι Μαρ. Γιακουμάτος και Βαγγ. Καλομοίρης στην Σπάθη. Στις 6 Απριλίου θα αγωνιστεί η Δώρα Γκουντούρα, ενώ η ελληνική αποστολή ολοκληρώνει την παρουσία της στις 7 Απριλίου με τη συμμετοχή της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο Ξίφος Ασκήσεως και του Στ. Φουστανάκη στο Ξίφος Μονομαχίας.

Στην Κροατία θα ταξιδέψουν επίσης οι προπονητές Τσολακίδου, Τσώκας, Τζινιολης, Δελενίκας, Καλυβιάνος, Φουστανάκης, Βερτόπουλος, Νοταράς και Τσουρούτας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: