Απετράπη από τη βελγική αστυνομία τρομοκρατική επίθεση, όπως του Λονδίνου, σε Αμβέρσα




H τοπική αστυνομία της Αμβέρσας ανακοίνωσε και επισήμως ότι ακινητοποίησε ένα ύποπτο όχημα (ένα κόκκινο citroen C5 stationwagon) με γαλλικές πινακίδες, το οποίο κινήθηκε με υψηλή ταχύτητα σε κεντρικό εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, αναγκάζοντας τους περαστικούς να αλλάξουν την πορεία τους για να το αποφύγουν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Serge Muyters, οι αρχές εντόπισαν το όχημα στις 11 το πρωί και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός το αρνήθηκε και άρχισε μια προσπάθεια διαφυγής του μέσα από τα στενά. Μάλιστα αγνόησε και ένα κόκκινο φανάρι σε κεντρικό δρόμο. Η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της δύναμης ταχείας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής, και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο πάρκινγκ της St. Michielskaai όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του οδηγού.

Σε ενημέρωση προς τον Τύπο, ο Δήμαρχος της Αμβέρσας Bart de Wever ευχαρίστησε την αστυνομία για τον επαγγελματισμό της, ανακοίνωσε το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Het Laaste Nieuws, o οδηγός ήταν Γάλλος υπήκοος από την Τυνησία και είχε μια βαλίτσα και ένα πιστόλι. Ρομπότ της αστυνομίας περισυνέλεξε από την βαλίτσα μια φιάλη με βενζίνη. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη. Ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισλές έσπευσε στην Αμβέρσα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Σε συνάντηση ενημέρωσης κάλεσε τον τοπικό Τύπο, ο Δήμαρχος Αμβέρσας Μπαρτ Ντε Βέβερ για να προβεί στην ανακοίνωση ότι σήμερα στην πόλη απετράπη τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Αμβέρσας, όπλα και μια στρατιωτική στολή βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο, ενός αυτοκινήτου με γαλλικές πινακίδες, στο οποίο επέβαινε ένας Τυνήσιος, μετά από έρευνα της αστυνομίας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο στο οποίο είναι σταματημένο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετά τον έλεγχο. Τις νεότερες πληροφορίες θα μεταδώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος σε λίγη ώρα.

http://mignatiou.com/2017/03/apopira-me-aroma-tromokratias-stin-amversa-andras-prospathise-na-pesi-me-ochima-se-pezous/

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 23/03/2017 16:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: