Αυτά είναι… Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας τζέντλεμαν που της κρατούσε το χέρι, δηλώνει η Τερέζα Μέι




Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας τζέντλεμαν, δηλώνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, περιγράφοντας τη σκηνή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ της κρατούσε το χέρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον νωρίτερα φέτος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό Vogue, η Μέι υποβάθμισε τη σημασία που είχε για τους δύο ηγέτες το να κρατιούνται από το χέρι. “Πιστεύω ότι ήταν η χειρονομία ενός τζέντλεμαν. Επρόκειτο να περπατήσουμε προς τη ράμπα και εκείνος είπε ότι αυτό μπορεί να ήταν κάπως δύσκολο”.

Η Μέι ήταν η πρώτη αρχηγός κράτους που συναντήθηκε με τον Τραμπ μετά την ορκωμοσία του και η επίσκεψή της επιδοκιμάστηκε από τους συμβούλους της ως πολύ μεγάλη επιτυχία για την οικοδόμηση μιας “ειδικής σχέσης” μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός επικρίθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υπόσχεση του αμερικανού προέδρου για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις την ώρα που η Βρετανία δρομολογεί την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: