Συμμαχία Πολιτών κατά ΔΗΣΥ για την στάση του σχετικά με “ενωτικό δημοψήφισμα”




“Ο ΔΗΣΥ συνειδητοποιεί ότι με αυτό τον τρόπο στέλλει το μήνυμα ότι δικαίως οι τουρκοκύπριοι αντιδρούν; Από τούτη την κρίση, οφείλουμε να δούμε την επόμενη ημέρα με βάση το περιεχόμενο της εκκολαπτόμενης λύσης”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε ότι η ασφάλεια σχετίζεται άμεσα και με εσωτερικές πτυχές που αφορούν στη λειτουργικότητα και στη βιωσιμότητα ενός κράτους.

“Συνεχίζεται η κρίση εξαιτίας της ασήμαντης αφορμής του ψηφίσματος της Βουλής. Από τη μια η τουρκική πλευρά ανεβάζει τις απαιτήσεις της και από την άλλη στην ελληνοκυπριακή πλευρά ο ΔΗΣΥ καταθέτει πρόταση στη Βουλή για αφαίρεση των εξουσιών της από τον καθορισμό των σχολικών επετείων. Η πρόταση αυτή είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον κατευνασμό του κ. Ακιντζί. Διερωτόμαστε αν ο ΔΗΣΥ συνειδητοποιεί ότι με αυτό τον τρόπο στέλλει το μήνυμα ότι δικαίως οι τουρκοκύπριοι αντιδρούν γιατί «κάποιοι ελληνοκύπριοι θέλουν δήθεν την ένωση».

“Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την αδιαλλαξία των τουρκοκυπρίων και την επιμονή τους για στρατιωτικές εγγυήσεις της Τουρκίας και τη μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

“Από τούτη την κρίση, οφείλουμε να δούμε την επόμενη ημέρα με βάση το περιεχόμενο της εκκολαπτόμενης λύσης.
Οι δομές του Κράτους, οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, οι διαδικασίες επίλυσης αδιεξόδων είναι βασικές παράμετροι που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργικότητα του Κράτους.

“Η επιμονή της τουρκικής πλευράς για πολλά και διάφορα βέτο που καταλύουν το κράτος δικαίου και οδηγούν σε ένα δυσλειτουργικό κράτος, το οποίο με τις κρίσεις που θα δημιουργούνται, θα αποτελεί αφορμή για τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.

“Είναι για αυτό που ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε ότι η ασφάλεια σχετίζεται άμεσα και με εσωτερικές πτυχές που αφορούν στη λειτουργικότητα και στη βιωσιμότητα ενός κράτους.

“Ως Συμμαχία Πολιτών δηλώνουμε ξεκάθαρα πως απορρίπτουμε την παρούσα κατοχική και διχοτομική κατάσταση ως λύση του κυπριακού. Η μη λύση δεν είναι λύση. Για αυτό προτείνουμε μια νέα στρατηγική η οποία θα ανατρέπει την κατοχή και τη διχοτόμηση, θα δίνει συνέχεια στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα επανενώνει το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος που θα ‘ναι Κράτος Δικαίου, λειτουργικό και θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/02/2017 12:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: