Πετρούνιας: «Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή»




Αφιέρωμα στον Λευτέρη Πετρούνια έχει το τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Το “World of Gymnastics” εκδίδεται τρεις φορές τον χρόνο και φιλοξενεί ολοσέλιδη συνέντευξη του Έλληνα «χρυσού» Ολυμπιονίκη στο Ρίο και ανίκητου στους κρίκους, ο οποίος μίλησε για το όνειρο που εκπλήρωσε, αλλά και για τους νέους στόχους που έχει θέσει.

«Κοιτάζοντας πίσω, όλα αυτά τα χρόνια προπόνησης, τους τραυματισμούς και τη διαδρομή που διένυσα, συνειδητοποιώ ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όταν όμως έχεις ένα όνειρο, πρέπει να το ακολουθήσεις, πάση θυσία. Το αποτέλεσμα στο τέλος είναι πιο γλυκό» λέει μεταξύ άλλων και, αναφερόμενος στο Ρίο, τονίζει:

«Η κατάκτηση ενός χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου σου αλλάζει τη ζωή. Όλοι με αναγνωρίζουν τώρα, πράγμα που μου φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό έκανε ευκολότερη την προσέγγιση των χορηγών και με βοηθά να αναδείξω την εικόνα της γυμναστικής στην Ελλάδα».

Και για το μέλλον προσθέτει: «Το σχέδιό μου για το 2017 είναι να αγωνιστώ και να παρουσιαστώ καλύτερος από ό,τι ήμουν στο Ρίο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ξαναζήσω το Ολυμπιακό όνειρο. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι το ξεκίνημα».

Στο ίδιο τεύχος το περιοδικό της FIG ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στους Ολυμπιονίκες της γυμναστικής, οι οποίοι έλαβαν τιμητικές διακρίσεις από επίσημους φορείς των χωρών τους. Έτσι, γίνεται αναφορά και στον Πετρούνια, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2016 από τον ΠΣΑΤ, αλλά και το ότι τιμήθηκε μαζί με όλους τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: