Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: 800 αθλητές




Η κορυφαία διοργάνωση κλειστού στίβου εντός συνόρων πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών  γυναικών θα συγκεντρώσει τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων αθλητών της χώρας, ορισμένοι εκ των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του επόμενου μήνα στο Βελιγράδι.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 800 και πλέον αθλητές και αθλήτριες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες , γυναίκες, αλλά και έφηβοι  νεάνιδες, παίδες  κορασίδες. Πρόκειται για την 31η διοργάνωση η οποία για 23η χρονιά θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (έγιναν εκεί τα πρωταθλήματα από το 1986 μέχρι το 2002 και από το 2012 μέχρι το 2017), άλλα 8 χρόνια διεξήχθη στο στάδιο της Παιανίας (2004-2011). Η μοναδική χρονιά που δεν έγινε το Πανελλήνιο κλειστού ήταν το 2003, όταν η Παιανία ήταν υπό κατασκευή για τους Ολυμπιακούς του 2004 και το ΣΕΦ είχε κλείσει για ανακατασκευή.

Φέτος τους αγώνες θα μεταδώσει απευθείας η κρατική τηλεόραση Σάββατο και Κυριακή από 17:30-19:30. Σε ότι αφορά τα όρια για το ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μέχρι στιγμής τα έχουν πιάσει μόνο τέσσερις, η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ (με 4.73μ είναι στους 12 κορυφαίους ), ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος και η Ραφαηλία Σπανουδάκη στα 60μ.

Ο ΣΕΓΑΣ και κορυφαίοι αθλητές του στίβου έχουν ήδη απευθύνει έκκληση στους φίλους του στίβου, και όχι μόνο, να βρεθούν στις κερκίδες του ΣΕΦ το επόμενο διήμερο για να χειροκροτήσου τιν προσπάθειες των αθλητών και να ζήσουν στιγμές που μόνο ο στίβος ξέρει να προσφέρει.

Όμως η κερκίδα του ΣΕΦ το απόγευμα της Κυριακής (19/2) θα έχει το δικό της παιδικό χρώμα στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού περισσότερα από 400 παιδιά από συλλόγους κυρίως της Αττικής, θα παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ορισμένους από αυτούς από κοντά.

Η ομοσπονδία όπως και πέρυσι σε συνεργασία με ΕΑΣ κινητοποίησε τα σωματεία προκειμένου να φέρουν τα παιδιά των ακαδημιών στο στάδιο. Χαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ αυτών που θα έρθουν στην Αθήνα είναι και 45 παιδιά από τον Αρχέλαο Κατερίνης. Στο ΣΕΦ θα έρθουν και παιδιά από τον Ευρώτα, που ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2017.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, απουσίες θα έχουμε και αυτή τη φορά από τη διοργάνωση, αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών θα συμμετάσχει κανονικά. Ο Κώστας Μπανιώτης θα απουσιάσει λόγω προβλήματος τραυματισμού (κάνει αποθεραπεία ώστε να είναι έτοιμος για το Βελιγράδι) και η Κατερίνα Στεφανίδη που θα πάρει μέρος αύριο Σάββατο στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ, ενώ ο Λυκούργος Τσάκωνας δεν θα κατεβεί στον κλειστό.

Το παρών θα δώσουν όμως κανονικά όλοι οι άλλοι γνωστοί Έλληνες αθλητές. Στο επί κοντώ θα κατεβούν οι Κώστας Φιλιππίδης (5.73μ εφέτος), Εμμανουήλ Καραλής (5.60μ) και Νίκος Νεράντζης (5.51μ).
Στα 60μ εμπόδια θα έχουμε τον Κώστα Δουβαλίδη, στα 800μ και 1.500μ τον Ανδρέα Δημητράκη, στη σφαιροβολία τον Νίκο Σκαρβέλη και το Μιχάλη Σταματόγιαννη, στο μήκος τους Λούη Τσάτουμα και Γιώργο Τσάκωνα, το Αντώνη Μέρλο στο ύψος και κατά πάσα πιθανότητα στο τριπλούν τον Δημήτρη Τσιάμη.

Όλοι τους θα επιδιώξουν να πιάσουν τα όρια για το Βελιγράδι, όπως και στις γυναίκες, οι Μαρία Γάτου και Μαρία Μπελιμπασάκη στα σπριντ, η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, η Λίλι Αλεξούλη στο μήκος και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 εμπόδια.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: