Είναι η Κύπρος που ζητά τη βοήθεια του Πούτιν: Ο Αναστασιάδης τους Ρώσους τους έχει μη βρέξει και… βραχούν




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times για την Κύπρο, που αφορούσε την (δήθεν) ανάμιξη της Ρωσίας στις προσπάθειες εκτροχιασμού της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, είναι ένα κλασικό παράδειγμα της δημοσιογραφίας που απορρίπτουμε.

Ενώ η εφημερίδα έχει να επιδείξει δημοσιογραφικά διαμάντια, ξαφνικά εμφανίζει και καθοδηγούμενα κείμενα σαν αυτό του κ. Άντριου Χίγκινς, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που υπέπεσε σε λάθος σε ό,τι αφορά την Κύπρο.

Ο κ. Χίγκινς έχει ένα πρόβλημα με τους Ρώσους, και αντί να το επιλύσει μόνος του προσπαθεί να εμπλέξει και άλλους. Το επιχείρημά του ότι «η Κύπρος φοβάται ρωσική ανάμιξη στις συνομιλίες για τη διευθέτηση», είναι εντελώς λάθος και όποιος ασχολείται ελάχιστα με το Κυπριακό, το αντιλαμβάνεται από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Απλούστατα διότι είναι η Κύπρος που ζητά τη ρωσική βοήθεια και απτό παράδειγμα είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Είναι δεξιός και συντηρητικός, είναι φιλοαμερικανικός ώς εκεί που δεν πάει άλλο, αλλά τους Ρώσους τους έχει μη βρέξει και… βραχούν. Και τους έχει ιδιαίτερη συμπάθεια, και τους προστατεύει όπου και όπως και όσο μπορεί, και τους χρησιμοποιεί και τους εκμεταλλεύεται. Και θα έλεγα με γεια του και χαρά του…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ APOPSEIS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: