Η Νότια Κορέα υπέγραψε συμφωνία για εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος




Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας υπέγραψε τη συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων με τον όμιλο Lotte Group, αναφορικά με την εγκατάσταση του εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο νοτιοκορεατικό έδαφος, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του αναφερόμενου Υπουργείου, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο ίδιος αξιωματούχος, δήλωσε ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή χερσαίας έκτασης του υπουργείου, με την έκταση των εγκαταστάσεων γκολφ που διαθέτει ο αναφερόμενος όμιλος, υπογράφτηκε σήμερα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Lotte International, που είναι θυγατρική του ομίλου Lotte που έχει στην ιδιοκτησία της, τις εγκαταστάσεις γκολφ, όπου και θα γίνει η τοποθέτηση του συστήματος THAAD, συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία για την ανταλλαγή των χερσαίων εκτάσεων, μεταξύ των δύο πλευρών.

Τόσο η Σεούλ, όσο και η Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά τον περασμένο Ιούλιο, την απόφασή τους να προχωρήσουν στην ανάπτυξη μία συστοιχίας του THAAD, μέχρι το τέλος του 2017, ενώ η επιλογή της τοποθεσίας οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Νότια Κορέα/ΣΕΟΥΛ 28/02/2017 08:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: