Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η στάση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η κατάσταση στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, το ΓεΣΥ και η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού, προβάλλονται σήμερα ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Άλλα δημοσιεύματα αφορούν, μεταξύ άλλων, την υπόθεση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ, τους νέους κανονισμούς για τα σχολεία και το καρναβάλι Λεμεσού.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θα σε περιμένω την Πέμπτη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη να είναι παρών στην προγραμματισμένη συνάντησή τους την Πέμπτη, δηλώνοντας την ετοιμότητά του και την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το διάλογο προκειμένου να εξευρεθεί λύση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα παρέμβαση για να επανέλθει η ομαλότητα στο λιμάνι Λεμεσού κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλού γράφει πως την 1η Μαρτίου θα επιβληθεί η ποινή στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «Καλοπιάνουν Ακιντζί για να επιστρέψει», γράφει στο κύριο της θέμα για τριγμούς στο εσωτερικό μετά την τροπολογία που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα για το ενωτικό δημοψήφισμα και για οργίλη αντίδραση μετά την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, για μεταφορά της αρμοδιότητας για τον καθορισμό των επετείων, για τις οποίες θα γίνεται αναφορά μέσω εγκυκλίων, από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας. Αλλού αναφέρεται σε μεγάλες προοπτικές στον τουρισμό υγείας. Σε άλλο θέμα προβάλλει την ιστορία δεκάχρονου αγοριού που νίκησε τον καρκίνο.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Κρατάει μούτρα ο Μουσταφά» και γράφει ότι αναζητείται η φόρμουλα για να επανέλθουν οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μετά την αποχώρηση του κατοχικού ηγέτη. Αλλού γράφει ότι φοβάται αυτούς που φυλάκισε ο Ρίκκος αν καταλήξει και ίδιος στη φυλακή, σύμφωνα με την υπεράσπισή του. Σε άλλο θέμα γράφει για επιδοτήσεις €92,8 εκατ. σε παραγωγούς ΑΠΕ και ότι δόθηκαν και άλλες χορηγίες ύψους €2,4 εκατ. σε νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Όροι εντολής με παράκαμψη του Υπ. Υγείας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ορατός είναι ο κίνδυνος ανατροπής των σχεδιασμών για το ΓεΣΥ και ότι τα όσα περιλαμβάνονται στους όρους εντολής της μελέτης του Υπ. Οικονομικών δημιουργούν ερωτηματικά για τις παρεμβάσεις του κ. Χ. Γεωργιάδη στις αρμοδιότητες και ευθύνες του Υπ. Υγείας. Σε άλλο θέμα για το Λιμάνι Λεμεσού γράφει ότι δεν υλοποιούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις από τους διαχειριστές. Αλλού αναφέρεται σε διευρυμένη σύσκεψη με τους διευθυντές Μέσης και Τεχνικής και ομάδες εργασίας για την εφαρμογή των νέων κανονισμών στα σχολεία.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Το εμπόριο προειδοποιεί για ελλείψεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι έμποροι προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι εάν οι οδηγοί των φορτηγών συνεχίσουν να αρνούνται να πάρουν τα εμπορευματοκιβώτια από το λιμάνι Λεμεσού, πολύ σύντομα θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών στην αγορά, με επιπτώσεις εκατομμυρίων ευρώ στην οικονομία. Αλλού γράφει ότι η γυναίκα του 92χρονου προέδρου της Ζιμπάμπουε δηλώνει πως αυτός θα πρέπει να κατέβει στις επόμενες προεδρικές εκλογές «ως πτώμα». Αλλού προβάλλει φωτογραφία από τη βασίλισσα του καρναβαλιού στη Λεμεσό και γράφει ότι οι εορτασμοί θα συνεχιστούν μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/02/2017 09:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: