Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η χθεσινή καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σε βάρος του τέως βοηθού γενικού εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ» για την υπόθεση Providencia, είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Άλλα δημοσιεύματα αφορούν τη σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, την εξυγίανση της Λαϊκής, το νομοσχέδιο για το κάπνισμα, περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός χαστούκισε αλλοδαπό και το Brexit.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Γιατί βρέθηκαν όλοι ένοχοι», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι εννέα ολόκληρες ώρες (από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ) διήρκεσε η ανάγνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείου για τον τέως βοηθό γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους δικηγόρους Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ». Προσθέτει ότι όλοι βρέθηκαν ένοχοι και στις 17 Φεβρουαρίου θα γίνουν αγορεύσεις για μετριασμό ποινής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των δύο ηγετών επί θεμάτων που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Αλλού, γράφει ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για το κάπνισμα.

Με τίτλο «Ένοχος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου», η εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι με τη δήλωση ότι όλες οι κατηγορίες στη γνωστή υπόθεση Providencia έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχους τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους δικηγόρους Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ. Αλλού αναφέρεται σε νέα συνάντηση σήμερα για επανεκκίνηση διαλόγου στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τελειώνει φέτος η εξυγίανση της Λαϊκής με πωλήσεις.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Διαφθορά και Συνωμοσία», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι με την απαγγελία της απόφασης που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, το Κακουργιοδικείο έκλεισε μια υπόθεση που αναστάτωσε όλο το σύστημα Δικαιοσύνης, αλλά και την Κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, κρίνοντας ένοχους σε όλες τις κατηγορίες διαφθοράς, δωροδοκίας, δωροληψίας και συνωμοσίας, τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Παναγιώτη Νεοκλέους, Ανδρέα Κυπρίζογλου και τη νομική εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας «πρόδωσε» αστυνομικό που καταγράφηκε να χαστουκίζει αλλοδαπό ο οποίος ήταν επισκέπτης του σταθμού. Αλλού γράφει «το Κυπριακό πίσω από το `όχι` των Νορβηγών στην Εθνική Φρουρά».

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ένοχος ο `άριστος των αρίστων`», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μετά από μια μαραθώνια συνεδρία που κράτησε εννέα περίπου ώρες, το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του παυθέντος Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας και ότι ο κ. Ερωτοκρίτου ήταν ένας από τους «άριστους των αρίστων» που διόρισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλού γράφει για τη νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί και αναφέρεται σε προσπάθεια γεφύρωσης βασικών διαφορών στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με τροπολογίες οδηγούνται αύριο στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια που αφορούν τους νέους κανονισμούς στα σχολεία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα γράφει ότι ο τέως βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, οι δικηγόροι Ανδρέας Κυπρίζογλου και Παναγιώτης Νεοκλέους, και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, έλαβαν καταδικαστική απόφαση από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την Τετάρτη. Αλλού γράφει ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε στη Μέι τη δυνατότητα να δρομολογήσει το Brexit. Αλλού γράφει ότι η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής είναι δύσκολο έργο, δήλωσε η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/02/2017 07:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: