Η απαράδεκτη “παρέμβαση” της εφημερίδας New York Times και τα αποτυπώματα των “πηγών”




Η εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ασχολήθηκε με την Κύπρο για να καταπιαστεί με ένα από τα αγαπημένα θέματα των Αμερικανών που είναι η δαιμονοποίηση της Ρωσίας.

Δεν θέλει λύση του Κυπριακού, υποστηρίζει, η Μόσχα και δημιουργεί προβλήματα στη διαδικασία ( ενώ οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Κύπρο για να λυθεί το Κυπριακό!).

Το δημοσίευμα, όχι το πρώτο παρόμοιου περιεχομένου, είναι τουλάχιστον περίεργο. Καταπιάνεται με τον Ρώσο πρέσβη, την παρουσία του σε εκδήλωση αντιπολιτευομένων κομμάτων (ενώ πήγε και αλλού και αποφεύγει να το αναφέρει), αλλά και με το ΑΚΕΛ που «πήρε γραμμή» από τη Μόσχα το 2004 για το σχέδιο Ανάν!

Ακόμη, προβαίνει και σε μια έμμεση αναφορά στο «Φιλελεύθερο», τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φιλορωσική» εφημερίδα. Δεν αναφέρεται ονομαστικά στο «Φ», αλλά στην εφημερίδα που δημοσίευσε τα e-mail των Ηνωμένων Εθνών επί Ντάουνερ.

Η υπερβολή, βέβαια, πέραν από το λίβελο που περιέχει για τους χαρακτηρισμούς που επιστρατεύει, είναι και η αναφορά πως η προσπάθεια για λύση κατέρρευσε το 2009 «επειδή χάκερς παραβίασαν το σύστημα των υπολογιστών των Ηνωμένων Εθνών»!

Είτε συνδέεται το δημοσίευμα με πρόσφατα σε άλλα ξένα ΜΜΕ είτε όχι, είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι κρύβονται από πίσω. Δεν είναι, βέβαια, τούτο δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς. Κυρίως όταν αφήνονται… αποτυπώματα.

K. BEN.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: