“Έπος” ΑΠΟΕΛ που γράφει νέα χρυσή ιστορία στην Ευρώπη: Κέρδισε καθαρά την Μπιλμπάο




Νέο έπος γράφτηκε χθες το βράδυ για το κυπριακό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή  τον καλύτερο πρεσβευτή της Κύπρου στο εξωτερικό, το ποδοσφαιρικό σωματείο του ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα της Λευκωσίας μετά από μια ονειρική εμφάνιση πέτυχε μια ξεκάθαρη και εμφατική νίκη απέναντι στην ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα στον πρώτο αγώνα με 3-2 εκτός έδρας, προκρίθηκε πανηγυρικά στους “16” του Europa League.

Ο χθεσινός αγώνας ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο με την Μπιλμπάο να μπαίνει δυναμικά το πρώτο 10λεπτο και να επιβάλλει το ρυθμό της. Ωστόσο, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έκανε κάποια σημαντική φάση, πέραν από τρία μόνο σουτ τα οποία εξουδετέρωσε με ευκολία ο Βάντερμαν. Εν αντιθέσει, το ΑΠΟΕΛ στη μοναδική καλή του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ο Εφραίμ έπιασε ωραίο γυριστό σουτ το οποίο όμως απέκρουσε ο Ιραϊθόθ.

Το β` ημίχρονο τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά από το πρώτο λεπτό, όταν ο Εφραίμ έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Πιέρος Σωτηρίου με ένα εκπληκτικό τακουνάκι στον αέρα αλά Σλάνταν Ιμπραΐμοβιτς, άνοιξε το σκορ και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του ΓΣΠ.

Μετά το 1-0 η Μπιλμπάο φάνηκε να τα έχει χαμένα, καθώς ανατράπηκε η στρατηγική του αγώνα, ενώ από την άλλη οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ με την αυτοπεποίθηση στα ύψη συνέχισαν να πιέζουν και λίγα λεπτά αργότερα πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Ο Ελληνας Γιάννης Γιαννιώτας στο 53` μπήκε από αριστερά στην περιοχή των Βάσκων, ανατράπηκε και κέρδισε πολύ έξυπνα το πέναλτι, το οποίο και πήρε την πρωτοβουλία να εκτελέσει με επιτυχία πετυχαίνοντας το 2-0. Πλέον, το πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ ήταν ξεκάθαρο, και η Αθλέτικ ήθελε 2 γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης.

Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 65` όταν ο εκπληκτικός μέχρι εκείνη την ώρα Πιέρος Σωτηρίου αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας το ΑΠΟΕΛ με 10 παίκτες για 30 αγωνιστικά λεπτά. Στο σημείο εκείνο όλοι ανέμεναν η Αθλέτικ να εντείνει την πίεση για ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στον παιγνίδι της πρόκρισης, ωστόσο, η συγκέντρωση και το πάθος των παικτών των γαλαζοκιτρίνων, κράτησαν μακριά τους Βάσκους από την εστία του Βάτερμαν. Τα λεπτά περνούσαν και το ΑΠΟΕΛ βρισκόταν όλο και πιο κοντά στο όνειρο της πρόκρισης, με τον συγκλονιστικό χθες κόσμο της ομάδας να σπρώχνει όλο και περισσότερο τους παίκτες προς την υπέρβαση.

Στο 90` η Αθλέτικ έμεινε και αυτή με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ιντουράσπε, ενώ ούτε τα 6 λεπτά της καθυστέρησης ήταν αρκετά για τους Ισπανούς για να πετύχουν κάτι θετικό. Το σφύριγμα της λήξης από τον Ρώσο διαιτητή Vladislav Bezborodov βρήκε τους γαλαζοκίτρινους, παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμο, στους επτά ουρανούς να πανηγυρίζουν τη νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία τους.

Πλέον το ΑΠΟΕΛ αναμένει την κλήρωση του μεσημεριού για να μάθει τον αντίπαλο του στους “16”, και δεν παύει α ονειρεύεται για ακόμα πιο ψηλά.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Μερκής, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους (76` Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (71` Βάντερ), Μπαράλ (60` Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου

Αθλέτικ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος (79` Μερίνο), Μπαλενσιάγα, Ετσέιτα (70` Ιτουράσπε), Γεράι, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γκαρσία, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς, Σουσαέτα (57` Βιγιαλίμπρε)

Κίτρινες: Ιωάννου, Ντε Καμάργκο / Γκαρσία, Ντε Μάρκος
Κόκκινες: Σωτηρίου (2η κίτρινη) / Ιτουράσπε (2η κίτρινη)

ΚΥΠΕ – Θωμάς ΚεττένηςΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/02/2017 09:28

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: