ΔΗΚΟ: Ο Άιντα έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας ως μεσολαβητής




“Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα πλέον”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

“Η δήλωση του, ότι «αναζητείται μέση οδός για τις εγγυήσεις», είναι προκλητικά φιλοτουρκική και διαλύει κάθε εναπομείναν ίχνος αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του, ως μεσολαβητή.

“Με τη δήλωση του ο κ. Άιντα, προφανώς προαναγγέλλει επανάληψη της ανεπιτυχούς προσπάθειας του στην πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης, να παρουσιάσει έγγραφο με «μέσες λύσεις» για την Ασφάλεια.

“Δυστυχώς, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Άιντα βρίσκει πρόσφορο έδαφος, λόγω της θέσης του Προέδρου Αναστασιάδη για παραμονή του 25% του κατοχικού στρατού για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

“Η ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος προνοεί κατάργηση των εγγυήσεων, πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού και έναρξη της ισχύος της συμφωνίας για το κυπριακό, μετά την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων από τη Τουρκία.

Εάν ο κ. Άιντα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη θέση του και τους όρους εντολής του, οφείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τους υποδείξει, τόσο στον ίδιο, όσο και στα Ηνωμένα Έθνη.

“Η νέα στρατηγική πρέπει να είναι αποφασιστική και διεκδικητική”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/02/2017 11:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: