Χαμηλή πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τα Ίμια: Θα σας κτυπήσουμε απειλούν οι Τούρκοι




Χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια έκανε τουρκικό αεροσκάφος του λιμενικού τις μεσημβρινές ώρες, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ακολούθησε και ένταση μεταξύ των πλοίων των δύο πλευρών. 

Η χαμηλή πτήση πραγματοποιήθηκε στις 14.30 ώρα Τουρκίας (13.30 ώρα Κύπρου). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τουρκικό αεροσκάφος έκανε έξι εξορμήσεις πάνω από τα Ίμια και στη συνέχεια σκάφος του λιμενικού της Ελλάδας παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, το οποίο καταδιώχθηκε από τουρκικά, ένα πολεμικό πλοίο και δύο πυραυλάκατους που βρίσκονται στην περιοχή.

Το επεισόδιο κράτησε 45 λεπτά. Η ένταση στην περιοχή συνεχίζεται σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Βουλευτής ΑΚΡ: Μην παίζεται μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε

“Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε”, αναφέρει από το λογαριασμό του στο τουίτερ ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, μέλος της επιτροπής άμυνας Χουσεϊν Κοτζάμπιγίκ.

Ο Τούρκος βουλευτής στο λογαριασμό του αναφέρει:

“Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996. Προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός στρατηγού. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε”.

Δεν θέλουμε αύξηση έντασης με Ελλάδα αλλά δεν θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα, είπε ο Τούρκος ΥΠΑΜ

Δεν θέλουμε να είμαστε η πλευρά που θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα αλλά ούτε και θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα, δήλωσε στη “Χουριέτ Ντέιλι Νιους” ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Ο Υπουργός, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις έπειτα από την κατάθεση στεφάνου στα Ίμια από τον Έλληνα Υπουργό Πάνο Καμένο, ανέφερε ότι “η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τις παραβιάσεις της, μπορεί αυτά πότε πότε να είναι προβλήματα που πηγάζουν από την εσωτερική πολιτική της Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καλό”.

“Δεν πρέπει να αυξηθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι και γείτονάς μας και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Έχουμε συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ μας”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Εμείς ως Τουρκία δεν θέλουμε ούτε να είμαστε η πλευρά που αυξάνει την ένταση ούτε και να υποκύψουμε σε τετελεσμένα. Πρέπει με διάλογο να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν πρέπει να αυξηθεί η ένταση”.

ΑΚΟΜΑ: ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 01/02/2017 18:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: