ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνεργάτες του Τραμπ είχαν σχέσεις με τη Μόσχα πριν από τις προεδρικές εκλογές




Σοκ προκάλεσε στον Λευκό Οίκο η πληροφορία της εφημερίδας New York Times ότι συνεργάτες του σημερινού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά, είχαν επαφές με ανώτερους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι επαφές επιβεβαιώνονται από έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών και υποκλοπές των τηλεφωνημάτων των συνεργατών του κ. Τραμπ με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Προέδρου της Ρωσίας.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες υποτίθεται ότι “έπεσαν” στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες στη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση της υποκλοπής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κ. Χίλαρι Κλίντον και του Δημοκρατικού Κόμματος. Στη συνέχεια ερεύνησαν εάν οι συνεργάτες του κ. Τραμπ είχαν σχέση με τις υποκλοπές ή χρησιμοποιούσαν προϊόντα υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργασία με τους Ρώσους για τις υποκλοπές, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. Οι έρευνες περιλαμβάνουν και δηλώσεις που έκανε το καλοκαίρι ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και σημερινός Πρόεδρος, ο οποίος στην ουσία εξέφρασε ελπίδες όπως οι ρωσικές υπηρεσίες υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα της κ. Κλίντον και τα δημοσιοποιήσουν.

Ανεξάρτητη έρευνα για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση του Μάικλ Φλιν ζητά ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, κάλεσε σήμερα την έναρξη έρευνας για αξιόποινες πράξεις που ενδεχομένως να διαπράχθηκαν στην υπόθεση που περιβάλλει την παραίτηση του Μάικλ Φλιν από την θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, σημειώνοντας πως οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να τεθούν αντιμέτωποι με δύσκολα ερωτήματα.

«Αυτό που ζητώ είναι την διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας από μια εκτελεστική αρχή για να διευρενήσει την διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων», τόνισε ο Σούμερ στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι σε μια τέτοια έρευνα δεν μπορεί να ηγηθούν ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ούτε νομικοί του Λευκού Οίκου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακ Κόνελ δήλωσε ότι είναι «ιδιαίτερα πιθανό» η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας να εξετάσει τις επαφές του Φλιν με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ.

«Η Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές…είναι ιδιαιτέρα πιθανό να θελήσουν να ερευνήσουν αυτή την υπόθεση, έχουν την δικαιοδοσία να το πράξουν», τόνισε ο Μακ Κόνελ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μάικλ Φλιν παραιτήθηκε χθες, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον διορισμό του στην θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, έπειτα από αποκαλύψεις ότι είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία και είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες αυτές.

Ερευνα για τις δηλώσεις της Κελιάν Κόνγουεϊ για τη Nordstrom και τα προϊόντα της Ιβάνκας Τραμπ, ζητά η υπηρεσία δεοντολογίας της κυβέρνησης

Ο Λευκός Οίκος οφείλει να διεξαγάγει έρευνα διότι η Κελιάν Κόνγουεϊ, σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε δημόσια τα εμπορικά προϊόντα της Ιβάνκας Τραμπ, και να εξετάσει το ενδεχόμενο να της επιβάλει πειθαρχικά μέτρα, έκρινε σε μια επιστολή της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα η υπηρεσία δεοντολογίας της κυβέρνησης (Office of Government Ethics).

Οι δηλώσεις της Κόνγουεϊ έγιναν την περασμένη εβδομάδα, αφού η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Nordstrom ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τις προθήκες της τα προϊόντα της κόρης του προέδρου Τραμπ. Δέχθηκε έντονες επικρίσεις από Δημοκρατικούς αλλά και Ρεπουμπλικάνους, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι πιθανόν παραβίασε τις αρχές δεοντολογίας που απαγορεύουν σε κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν εμπορικά προϊόντα ή να προωθούν ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η Κόνγουεϊ παραβίασε τους Κανόνες Δεοντολογίας και ότι είναι απαραίτητο να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος της, σύμφωνα με την επιστολή της υπηρεσίας, η οποία εισηγείται η διαδικασία αυτή να έχει ξεκινήσει πριν παρέλθει η 28η Φεβρουαρίου.

15/02/2017 05:27
MIGNATIOU, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: