Περιμένοντας την απάντηση του κ. Παππά… Δήλωση Θεοχάρη για την ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ




Από τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, λάβαμε και δημοσιεύουμε, επιστολή-απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που τον αφορούσε… (Η είδηση ΕΔΩ). Αναφέρει:

Διάβασα πριν από λίγο την απάντηση του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλου σχετικά με χθεσινή ανακοίνωσή μου που αφορούσε καθαρά στην προπαγανδιστική στρατηγική της κυβέρνησης και σε κανένα σημείο δεν αμφισβητούσε το ήθος και το έργο των δημοσιογράφων του Πρακτορείου, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ για τη δουλειά τους και για τους οποίους είμαι σίγουρος ότι τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που από τον διαγωνισμό φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών έως την τοποθέτηση κομματικού επιτρόπου στον ΔΟΛ έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς βλέπει την ελευθερία του Τύπου, θέλησα να εκφράσω την ανησυχία μου και να θέσω ερωτήματα για το πλαίσιο συνεργασίας ΑΠΕ-Μετρό.

Ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν από τα ίδια τα λόγια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά στην εν λόγω εκδήλωση.

Παραθέτω την ακριβή απομαγνητοφώνηση :

«Είναι παράδειγμα με μια σημαντική ουσία, είναι η συνεργασία δύο δημόσιων δικτύων. Ενός δικτύου ενημέρωσης και ενός δικτύου μεταφορών. Η συνεργασία τους βοηθάει τον Αθηναίο και την Αθηναία, να μην έχει τον χρόνο μεταφοράς του, χρόνο νεκρό. 

Να μπορεί να ενημερώνεται, να μπορεί να παίρνει την εικόνα της ημέρας, να έχει πρόσβαση σε χρήσιμη πληροφόρηση και να αισθάνεται κι αυτός ότι τα δημόσια δίκτυα όταν δεν γίνονται θύματα αλλότριων συμφερόντων, μπορούν να προσφέρουν στον πολίτη αυτό που δικαιούται. 

Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του πρακτορείου, γιατί χωρίς τη δική τους ασταμάτητη προσπάθεια, δε μπορεί όπως σήμερα και η πολιτική ηγεσία να έχει βήμα και να λέει ότι έχει επιτελέσει έργο». (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ).

Την ίδια ώρα που ο υπουργός έλεγε αυτά, στην οθόνη πίσω του μεταδιδόταν είδηση που αφορούσε στην μελλοντική παράδοση τμήματος του δρόμου Κορίνθου – Πατρών και το Μετρό Θεσσαλονίκης. (Επισυνάπτω και τις σχετικές φωτογραφίες).

Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξέφρασα τον προβληματισμό και την ανησυχία μου γιατί αυτό μου επιβάλλει ο ρόλος και το καθήκον μου.

Ελπίζω, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, να διαψευσθώ στην πράξη.

Θα περίμενα, τέλος, την απάντηση του ίδιου του υπουργού και όχι του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προφανώς δεν το κάνει γιατί θα πρέπει να διαψεύσει τον εαυτό του και να παραδεχθεί το λάθος του. Μόνο που δεν είναι το πρώτο του και πολύ φοβάμαι ούτε το τελευταίο του. Κρίμα για εκείνον.
Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Η φωτογραφία εστάλη από το γραφείο του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.
Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Η φωτογραφία εστάλη από το γραφείο του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: