Ο καλύτερος σύμμαχος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων είναι ο Νίκος Κοτζιάς




Του Πανίκου Παναγιώτου

Η Τουρκία δεν είχε, δεν έχει και τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον δεν φαίνεται να έχει κανένα λόγο να συναινέσει σε μια λύση απεξάρτησης της Κύπρου από τον τουρκικό έλεγχο και, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμιά δύναμη που να θέλει να πιέσει τον Ταγίπ Ερντογάν για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ασφάλειας στο νησί.

Εάν λοιπόν η Λευκωσία συνεχίσει να επενδύει με αφέλεια στην «καλή θέληση» του σουλτάνου -είτε τώρα είτε μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου για την επικύρωση της αναθεώρησης του τουρκικού Συντάγματος-, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Και κάτι επιπλέον: Οι θέσεις του Νίκου Κοτζιά για πλήρη κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και για πλήρη αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οι Ελληνοκύπριοι πλήρωσαν πολύ ακριβά τις παρεμβάσεις της Αθήνας στα εσωτερικά τους με το χουντικό πραξικόπημα του ’74.

Οι Τουρκοκύπριοι, για να μη φτάσουν κάποτε στο ίδιο σημείο, ας διδαχθούν επιτέλους από το πάθημα και τα λάθη των συμπατριωτών τους.

Επομένως, ο Κοτζιάς είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους για να μην ξενιτευτούν, για να μη νιώσουν την απειλή του ισλαμοφασισμού και για να ζήσουν ελεύθεροι σε μια πραγματικά επανενωμένη πατρίδα.

  • Ο Πανίκος Παναγιώτου είναι ανταποκριτής της εφημερίδας Φιλελεύθερος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: