ΕΔΕΚ: O Aκιντζί αποκαλύπτει την αδιαλλαξία του και τις υποχωρήσεις Αναστασιάδη




“Η τελευταία συνέντευξη του κ. Ακιντζί επιβεβαίωσε και πάλι την αδιαλλαξία του, τις προκλητικές διεκδικήσεις του και ταυτόχρονα ορισμένες από τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες έχει προβεί η πλευρά μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις του κ. Ακιντζί, θα πρέπει επιτέλους ο κατοχικός ηγέτης να αποφασίσει πως δεν μπορεί να τα έχει όλα δικά του. Αν θέλει όλοι οι Τουρκοκύπριοι να είναι ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορεί την ίδια στιγμή να απαιτεί και παρουσία τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων.

“Σε ότι αφορά τις δικές μας υποχωρήσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Ακιντζί, υπογραμμίζουμε το ότι μόνο το 20% των ελληνοκυπρίων θα έχει δικαίωμα μόνιμης παραμονής και συμμετοχής σε κάποιες από τις εκλογικές διαδικασίες.

“Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι αυτό το οποίο συζητείται να ισχύει είναι οι 4 ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες όμως είναι διαφορετικές από τις βασικές ελευθερίες που προκύπτουν από την Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις οποίες περιλαμβάνεται το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης χωρίς περιορισμούς καθώς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε χωρίς φυλετικούς περιορισμούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: