Θεοχάρους: Ο Αναστασιάδης αυτοπαγιδεύθηκε στις τουρκικές θέσεις, σύρει και την Αθήνα




“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτοπαγιδεύθηκε στον τουρκικό οδικό χάρτη για τη Γενεύη και τώρα τρέχει με συσκέψεις με τη διαπραγματευτική του ομάδα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα”, δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλληλεγγύη.

“Όσο και να προσπαθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να πείσει ότι στη χθεσινή σύσκεψη στο Τρόοδος λήφθηκαν αποφάσεις και προετοιμάστηκαν θέσεις, η πραγματικότητα είναι ότι με τους λαθεμένους χειρισμούς και την συνεχή επίδειξη «καλής θέλησης» από μέρους του Νίκου Αναστασιάδη η Τουρκία πήρε αυτά που ήθελε:

“Πενταμερή χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία θεωρεί εκλιπούσα.

“Διασύνδεση των κεφαλαίων της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων με το εδαφικό και άλλα κεφάλαια.

“Δικαίωμα να κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις επί όλων των κεφαλαίων μέχρι τη Γενεύη με στόχο να μεταφέρει στη Γενεύη όσο το δυνατόν περισσότερα ανοιχτά ζητήματα και επί ελβετικού εδάφους να πάρει το μάξιμουμ και να μην δώσει σχεδόν τίποτα.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει έστω και τη υστάτη στην αυριανή του συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διασφαλίσει την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διάσκεψη της Γενεύης.

“Είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος έσυρε την Αθήνα στη Διεθνή Διάσκεψη με τις αποφάσεις του στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου. Οφείλει έστω και τώρα να ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να θέσει το θέμα της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διάσκεψη στον νέο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντιέρες, τον οποίο θα συναντήσει στη Νέα Υόρκη, τρεις μέρες πριν τη Γενεύη.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μοναδική μας ασπίδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να την υπερασπιστεί, να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει στο θεσμό τον οποίο υπηρετεί, και όχι ως κοινοτάρχης.

“Ήδη οι υποχωρήσεις του έχουν καταστήσει τη λύση καθαρά τουρκικών προδιαγραφών και ο λαός θα την απορρίψει. Ας υπερασπιστεί τουλάχιστον την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας της οποίας προεδρεύει, καταλήγει η κ. Θεοχάρους.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: