Πάγωσε όλη η Ελλάδα από την έλευση του χιονιού




Πάγωσε όλη η Ελλάδα από την επέλαση του χιονιά ενώ πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ενώ ακινητοποιημένα επί ώρες έμειναν δεκάδες αυτοκίνητα τόσο στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όσο και στην κεντρική Πελοπόννησο.

Χιονόνερο και χιόνι στα βόρεια αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Αττική όπου τις επόμενες ώρες ο καιρός θα είναι πολύ κακός με ελάχιστα διαστήματα ηλιφάνειας.

Με πολλές δυσκολίες διεξάγονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων 9 και 10 μποφόρ. Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η εθνική μετερεωλογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό, Στενό Καφηρέα Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων.

Ο καιρός… Σιβηρίας αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά το μεσημέρι όπου και θα περιορισθούν οι χιονοπτώσεις αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Οι αρνητικές, θερμοκρασίες αλλά και οι συνθήκες ισχυρού ψύχους, με παγετό στο οδικό δίκτυο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, από νωρίς χθες το πρωί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: