Ομήρου: Δυσοίωνες προοπτικές για Κυπριακό, λόγω ασάφειας για εγγυήσεις-ασφάλεια




Υπό τις συνθήκες σύγχυσης και πολλαπλών ερμηνειών της συμφωνίας της 1ης Δεκεμβρίου οι προοπτικές θετικών εξελίξεων είναι άκρως δυσοίωνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Αναφερόμενος σε χαώδεις διαφορές στην ερμηνεία της συμφωνίας Αναστασιάδη – Ακιντζί της 1ης Δεκεμβρίου σε ό,τι αφορά τη Διάσκεψη για το θέμα της ασφάλειας – εγγυήσεων και όχι μόνο, ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι κατεπειγόντως απαιτείται η διάλυση της σύγχυσης και η αποσαφήνιση επί όλων των επιδεχόμενων διαφορετικών ερμηνειών σημείων της συμφωνίας.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται σε συμμετοχή τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κ. Ακκιντζί κατηγορηματικά απορρίπτει τη συμμετοχή τους. Ο κ. Αϊντα επιχειρεί ακροβατώντας να συντηρεί εποικοδομητική ασάφεια», αναφέρει.

Προσθέτει ότι είναι προφανές επίσης ότι ο κ. Ακιντζί εννοεί ότι στη Διάσκεψη θα συζητηθούν πέραν του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων και εκκρεμούντα ζητήματα άλλων κεφαλαίων.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: