Ο Κοτζιάς σπεύδει να συναντήσει τον Γκουτέρες στον ΟΗΕ: Τετ-α-τετ εμπειρογνωμόνων στην ‘Αγκυρα




Συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει στις 6 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, θα βρίσκεται στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, στις 5-6 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τη νέα φάση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθεί, ως γνωστό, στη Γενεύη.

Ο Νίκος Κοτζιάς μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό και θα είναι από τους πρώτους αξιωματούχους κρατών που θα έχει συνάντηση με το νέο Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, σήμερα στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εμπειρογνωμόνων, Ελλάδος και Τουρκίας, για να συζητήσουν το κεφάλαιο της Ασφάλειας. Παράλληλα, οι τεχνοκράτες των δυο χωρών θα προετοιμάσουν και τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στόχος της Αθήνας είναι η συνάντηση υψηλού επιπέδου να γίνει πριν την πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης ενώ η Άγκυρα μάλλον μεθοδεύει αυτή να γίνει στη Γενεύη.

Σήμερα, επίσης, στην προεδρική κατοικία του Τροόδους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συσκεφθεί με τη διαπραγματευτική ομάδα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της ελληνοκυπριακής πλευράς ενόψει της «μετακόμισης» της διαδικασίας στη Γενεύη (9-12 Ιανουαρίου).

Όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελλαδική πλευρά. Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: