Ο αισιόδοξος Αναστασιαδης και οι ευρωβουλευτές: Την …παίρνουμε την Μόρφου αδέλφια!!!




Πληροφορούμαι ότι την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλούσε σε εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια του σχετικού δείπνου που δόθηκε προς τιμή ευρωβουλευτών.

Μιλούσε με τόση αισιοδοξία και εξηγούσε ότι τα κύρια θέματα είναι ήδη προσυμφωνημένα. Αντιλαμβάνομαι ομιλούσε για την Μόρφου η οποία θα τεθεί υπό την Κεντρική Κυβέρνηση με αντάλλαγμα την εκ περιτροπής προεδρία -(είναι σθεναρή η στήριξη του ΑΚΕΛ στο θέμα αυτό)- για τα κατοχικά στρατεύματα, ότι το 50% θα αποχωρήσει άμεσα και το άλλο μισό με χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί. Θα παραμείνουν, εάν τα είπε ορθά ο κύριος Πρόεδρος της Κύπρου, 15-20 χιλιάδες μέλη του κατοχικού στρατού.

Ο κ. Αναστασιάδης άφησε να εννοηθεί ότι στο θέμα των εγγυήσεων ότι θα υπάρξει κάποια “διαφοροποίηση” ‘ώστε να μπορεί να το πλασάρει στον κυπριακό λαό. Για να μην τον αδικώ, αυτό το τελευταίο δεν το είπε αλλά το εννόησε.

Όταν ειπώθηκαν τα παραπάνω τον άκουγαν πολλοί, ανάμεσά τους Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές.

Προκάλεσε εντύπωση ότι οι πιο σθεναροί υποστηρικτές του κ. Αναστασιάδη ήταν οι αντιπρόσωποι του ΑΚΕΛ στο δείπνο. Μου είπαν ότι …έδιναν “όρκους” στήριξης στην όποια λύση και χαριεντιζόντουσαν με τον Αναστασιάδη.

Αυτά και δεν δεχόμαστε διαψεύσεις…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: